Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SP3 Xp Pro

Anoniem
lion
9 antwoorden
 • Ik heb een studenten xp op de kop getikt met sp3 built 3244 er in .
  Ik moet zeggen opstarten is nu al sneller .
  Wat er allemaal ik is veranderd dat heb ik nu nog niet kunnen ontdekken .
  Maar het loopt soepel en geen problemen .
  Ik heb gewoon een upgrade uit gevoerd
 • Ik heb hem hier ook al even geprobeerd. Viel me niet echt op dat het sneller was. Verder geen problemen, anders dan dat de windows installatie flink groeit. Binnenkort maar eens geslipstreamd proberen. Bevalt het niet, dan staat de backup ook in vijf minuten weer terug. :-)

  Hoe zit het trouwens met updates, werkt dat wel? Zou me kunnen voorstellen dat dat nog niet publiek toegankelijk is.
 • [quote:5368e739b7="gerben"]Hoe zit het trouwens met updates, werkt dat wel? Zou me kunnen voorstellen dat dat nog niet publiek toegankelijk is.[/quote:5368e739b7]Ik heb gelijk eens de proef op de som genomen, en het lijkt erop dat het werkt, er wordt nu in ieder geval SP1 voor Office 2007 gedownload via de Windows Update site… :roll:
 • Nou heb ik zelfs een SP2 nooit meegemaakt (die was al geïntergreerd in XP), maar is het niet zo dat een SP3 straks niet veel meer is dan een verzameling van alles wat na SP2 aan updates verstrekt is……? :?

  Enne……..: hoe wordt zo'n "update bom" (10 tallen Mb's, honderden Mb's?) eigenlijk verzorgd in het kader van de [u:17caa7481c]AutoUpdate[/u:17caa7481c] functie? Die update server raakt toch compleet in een stress als-ie al die PC's moet voorzien van een Service Pack?

  Iemand die me het licht doet zien? :roll:
 • ik vindt dat de browser sneller wordt geladen .
  en opstarten ook .
  en ja het is wel wat groter geworden maar nog steeds kleiner dan het manke broertje vista .
  alleen even opletten als je System Restore uit heb staan .
  dan moet je dat weer uit zetten
 • Het is inderdaad voor 90% een verzameling van alle updates sinds SP2. Maar er zitten ook wat nieuwe dingen in. Doe je het straks via windows update, dan is de download waarschijnlijk kleiner, omdat je de meeste updates al wel zult hebben.
 • [quote:9727a2c86d="gerben"]Het is inderdaad voor 90% een verzameling van alle updates sinds SP2. Maar er zitten ook wat nieuwe dingen in. Doe je het straks via windows update, dan is de download waarschijnlijk kleiner, omdat je de meeste updates al wel zult hebben.[/quote:9727a2c86d]

  Dank Gerben voor deze info, maar waar ik me nog steeds geen beeld bij kan vormen, is het feit hoe Microsoft die enorme hoeveelheid "SP data" via (Auto)Update verstrekt aan alle gebruikers….. :roll:
  Dan moet je toch een server hebben staan die enige naam mag hebben!
  Hoe is zoiets b.v. bij de laatste (SP2) gegaan? Wordt dit over een aantal weken gespreid o.i.d.?
 • Ik denk dat dat gewoon via een automatisch proces gaat, waarmee ik bedoel: De updates gaan bij 90% van de gebruikers op de achtergrond, dus bijna niemand zet zijn computer echt aan om te updaten. Daardoor komen niet alle update-aanvragen tegelijk. Ik vermoed ook dat ze per land mirrors gebruiken, en het kan best zijn dat er een check op zit die aangeeft of het maximum al is bereikt. Dus iets van:

  (computer: zijn er updates?) -> (server: ja/nee) -> (computer doet nu automatisch download-aanvraag, of vraagt de gebruiker (ligt aan de instellingen) -> (server: die zegt OK of Nee, bij nee kan hij doorsturen naar een andere mirror (als die gebruikt worden).

  Dit verzin ik ook maar ter plekke, dus het hoeft niet zo te gaan ;) Alleen een theorie van mij :P
 • Microsoft heeft een flink serverpark staan voor dat soort dingen. En ze hebben ook wel eens servercapaciteit ingehuurd van een grote provider (bijvoorbeeld akamai).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.