Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista netwerk probleem (alleen lokaal netwerk)

1 antwoord
  • Ik heb een heel hardnekkig probleem met Vista op een tweetal systemen. Op willekeurige intervallen gaat Vista spontaan over op een "alleen lokaal" netwerk verbinding en komt niet meer in "lokaal en internet" mode terug. Ik heb al heel veel forums afgezocht en kom dit probleem heel veel tegen. Zelfs op de forums van microsoft wordt er melding van gemaakt. Alleen tot op heden geen oplossing kunnen vinden voor dit probleem. het enige wat men adviseert is om XP te installeren. dat is alleen niet mogelijk met een nieuwe Toshiba notebook want er zijn geen XP drivers voor beschikbaar. Het probleem is heel hardnekkig en is heel frustrerend. Na diverse hints o.a. om TCPIPV6 uit tezetten(via een register key), alle drivers te updaten,( waar mogelijk) is het tot nu toe niet gelukt beide systemen langer dan 10 minuten volledig toegang te laten krijgen tot het netwerk waarna het "bolletje" in het icon weg valt en alleen lokaal netwerk nog aanstaat. In totaal ben ik a ruim 8 uur aan te zoeken in internationale Forums maar heb alleen een bevestiging van het probleem gevonden en geen oplossing. Weten jullie hier een oplossing voor ???? Microsoft in iedergeval niet via hun MSDN netwerk en hun forums, ze hullen zich in stilzwijgen. 1e systeem waar dit optreed is een Dual-Core Intel PC met 2Gb RAM en pas 2 maanden oud. Vista Business via een AD domain ingelogt op een SBS2003 server. 2e systeem is een Toshiba Satellite P200 van 1 week oud met 2 GB RAM en Vista Home premium (via een werkgroep)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.