Vraag & Antwoord

OS Windows

Register, welke files?

8 antwoorden
  • Laat ik nou steeds hebben gedacht dat "het register" uit 2 files bestaat: system.dat en user.dat. Maar waarom (als voorgaande klopt) vind ik die dingen dan nergens....? (Ook niet als ik naar systeembestanden zoek).
  • het zijn er 5
  • win 98 kon, én kan, nog toe met die twee..... daarna heeft ook de vernieuwing bij ms toegeslagen, zo je weet :wink:
  • Hier staat het meeste van het register. windows\system32\config met de bestanden DEFAULT SECURITY SOFTWARE SYSTEM SAM Daar staan ook de sav en bak files. En de ntuser.dat hoort er ook bij maar die staat in de map documents and settings in de account map. In de map system volume information\restore met een aantal cijfers\RP met een cijfer\snapshot, staan de register herstelpunten. C:\WINDOWS\repair. daar staan de registerbestanden van vlak na het installeren. http://support.microsoft.com/kb/307545/nl
  • Da's een heleboel.....! De achterliggende gedachte was eigenlijk om, net als vroeger, de betrokken bestanden mee te nemen in een back-up. Dit in geval van "handmatig" veroorzaakte register problemen..... :? (Ik weet dat daar progjes voor zijn en ik ken ook System Restore, maar dit leek me wat meer op z'n plaats).
  • Beter te veel dan te weing informatie. :) Ik hoor ook nooit iemand over ASR, die je via opstarten van de XP cd en F2 kunt gebruiken vanaf een flop, je maakt hem aan in de backup van XP. Een goed progje is ERUNT, kan ook vanaf een opstartflop. http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Voor beide dien je dan wel een floppy drive te hebben.
  • [quote:db2a8e79f3="Lange Pier"]Ik hoor ook nooit iemand over ASR, die je via opstarten van de XP cd en F2 kunt gebruiken vanaf een flop, je maakt hem aan in de backup van XP. Een goed progje is ERUNT, kan ook vanaf een opstartflop. http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/ Voor beide dien je dan wel een floppy drive te hebben.[/quote:db2a8e79f3] Wat betreft het eerste: "Verrek, ja da's waar ook"... :wink: Was ik alweer vergeten. :oops: Wat betreft het tweede: daar zal wel een FDD voor nodig zijn, maar voor het eerste kan je (meen ik!) ook terecht met InCD o.i.d. Hoe dan ook, toch jammer dat je ales gebruiker niet zelf even de noodzakelijke bestanden bij elkaar kan rapen welke nodig zijn om je register te "repareren" naar een voorgaande versie, maar wellicht is dat ook niet verstandig, omdat b.v. SR dan in de war zou kunnen raken....
  • Met Erunt kun je dat toch doen? Overigens staat SR er buiten. Ik gebruik bij problemen ( meestal bij anderen ) gebruik van mijn eigen riedel. Niet meer in XP kunnen komen. -------------------------------------------------------------------------------- Lees hier heel vaak het probleem dat er niet meer in XP gekomen kan worden, door allerlei omstandigheden, vaak een probleem in het register, onderverdeeld in diverse bestanden in de config map. Je kunt deze handleiding van Microsoft volgen, http://support.microsoft.com/kb/307545/nl Of door middel van een http://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html cd of een cd van BartsPE of de UBCD4WIN de volgende bestanden uit de map system volume information\restore met een aantal cijfers\RP met een cijfer\snapshot. T.w.; _REGISTRY_USER_DEFAULT _REGISTRY_MACHINE_SECURITY _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM _REGISTRY_MACHINE_SAM deze in b.v. TotalCommander kopieëren en renamen in DEFAULT SECURITY SOFTWARE SYSTEM SAM naar de windows\system32\config map Waarvan de file "system" het belangrijkste is, en alleen deze te kopieëren en te renamen al vaak voldoende is. Dit kun je ook doen, wat ik persoonlijk het gemakkelijkste vind, door de schijf in een andere pc erbij te hangen, wat vaak moeilijker is met een SATA schijf. Indien er geen systeem herstel werd gebruikt, dan zullen de bestanden uit de windows\repair map moeten worden gebruikt, dan val je terug naar de installatie omgeving en zul je alles weer opnieuw moeten installeren, dan is, indien mogelijk, een repairinstall uitvoeren beter. Opstarten met de XP cd, doorgaan tot installeren en daar voor een repair kiezen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.