Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp 32 of 64 bits?

3 antwoorden
  • Ik heb een AMD X2 64bits PC met windows vista 32 bits voorgeinstalleerd. Nu wil ik eigenlijk windows xp er naast installeren (zou moeten kunnen). Maar wat zou het beste zijn, de 32 of de 64 bits versie van windows xp? Werkt de 64bits versie sneller met de 'normale' windows programma's of krijg ik hier alleen gezeur mee dat ze niet werken? Of heb ik alleen wat aan 64bits versie als ik ook 64bits applicaties gebruik (als ze er zijn)? Wat zijn de meningen...
  • 64bit heeft eigenlijk geen voordelen, anders dan dan het meer geheugen aan kan. Als je vista 32bit erop hebt staan, en het werkt goed, zie ik geen reden om eraan te gaan knutselen.
  • Als je geen reden hebt om 64-bits te installeren, gebruik dan 32-bits want dan heb je de minste problemen. Reden om 64-bits te gebruiken zou zijn dat je zware applicaties zoals video bewerking of zware teken programma's gebruikt die 64-bits beschikbaar zijn. Dan pas ga je iets van verschil merken. Echter met spelletjes, Word, Excel, internetten en emailen merk je geen verschil tussen 32 en 64 bits applicaties, je processor ligt bij dit soort activeiten meestal te slapen (behalve bij spelletjes dan :))

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.