Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista opstart probleem. Recovery CD?

Anoniem
nietie
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleempje… Mijn vader was bezig op de computer beneden.. toen die ineens uitviel. Toen bleef die telkens opnieuw opstarten. (Informatie van mijn vader, kan iets afwijken dus:p)

  Nu als ik de computer opstart, krijg ik het een scherm om Vista opnieuw te installeren. Ik kan niet in veilige modus opstarten, kan geen systeemherstel, kan geen Windows Upgrade. Hij vind wel het besturingsysteem…

  Enigste wat ik kan bedenken is opnieuw te installeren.. maar dan ben ik alle documenten/foto's kwijt. Voor Windows XP heb ik een cdtje waar BartPE op staat.. dat is een mini xp boot cd, waardoor je dus virus kunt scannen ect.

  Is er ook zo programm voor vista? Of weet iemand een andere oplossing zonder dat ik alles kwijt ben?

  Help !
 • Op de Vista cd staan een aantal recovery tools. Als je boot van de cd kies dan voor de optie repear computer. Dan krijg je een aantal opties, waaronder een poging om het probleem automatisch op te lossen.

  Mocht het allemaal niet werken, kan je via de cd een command prompt starten en dan de data eventueel op een veilig plekke neer zetten. Mocht dat niet baten, kan je idd een cd als BartPE of linux bootable disk gebruiken, daarmee kan je de data ook vaak van de schijf halen.

  Andere optie is bij de herinstallatie geen format uit te voeren, dan blijf de data intact.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.