Vraag & Antwoord

OS Windows

XP: regelmatig moeten beveiligingsinstellingen herbevestigd

5 antwoorden
  • Ik werk met XP Pro SP2. Regelmatig krijg ik een bericht van het "Windows beveiligingscentrum" dat mijn computer niet goed beveiligd is (en icoontje in taakbalk rood) en dan blijkt er geen Firewall en geen antivirus programma gekend te zijn. Daarna moet ik bij de respectievelijke instellingen weer kiezen dat ik niet de Windows Firewall en Antivirus ga gebruiken maar er zelf één kies en de instellingen daarvoor zelf ga beheren waarna het weer een tijdje (enkele dagen) goed gaat. Hoe komt het dat die instellingen steeds weer uit zichzelf verlopen?
  • Welke virusscanner en firwall gebruik je dan?
  • Avira en Zonealarm. Overigens heb ik nu gezien dat in het scherm van het "Windows beveiligingscentrum" onderaan er alleen een pictogram voor de Avira-instellingen staat en geen voor de Zonealarm firewall. Toch staat voor het ogenblik erboven aangegeven dat ik zowel voor een firewall als antivirus zelf een programma kies en beheer.
  • Waarschijnlijk kun je ergens in je virusscanner instellen dat de waarschuwingen worden uitgeschakeld. Windows herkent niet alles.
  • [quote:c0ef656ea9="Sandernerd"]Waarschijnlijk kun je ergens in je virusscanner instellen dat de waarschuwingen worden uitgeschakeld. Windows herkent niet alles.[/quote:c0ef656ea9] Dat begrijp ik niet. De waarschuwingen komen van Windows. En in het beveiligingscentrum van Windows heb ik aangegeven zelf een antivirus en firewall te kiezen en te beheren. Precies dit lijkt Windows "te vergeten".

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.