Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator WW. / Met "recovery zie ik geen "hin

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo, ik heb een nieuw socket-A mobo moeten aanschaffen.
  proc/geheugen/werken ok. maar omdat dit een nieuw mobo is met ander chipset ed. reset dfe PC steeds nog voordat hij de blauwe inlogscherm laat zien.
  Ook als ik in safe mode probeer op te starten doet hij dit.

  Ik dacht, ik prober met de XP instalatie-CD, een recovery uit te voeren in de hoop dat hij nieuwe drivers voor de nieuwe chipset en onboard VGA installeert. Maar nu komt het. Ik heb dus de Administrator WW. hiervoor nodig die ik allang ben vergeten.

  Ik ben dus echt de eigenaar van de XP installatie. Ik laat altijd een "hint" achter. Als ik dan in safe-mode opstart en ik zie de hint dan wet ik het ww. weer.
  Maar, 1. met mijn oude mobo start hij nieteens zover tot in safe mode..
  2. Met de nieuwe mobo herstart hij steeds nog voordat ik de safemode inlogscherm te zien kriijg.
  3. Met de BootCD en "recovery" optie, moet ik dus ook het Admin ww. weten en daar zie ik dan weer geen hint en mag maar 3x proberen voordat ie alles weer moet opstarten en laden van CD bla bla..

  Iemand een oplossing voor me?

  Ik hoor dat er een lunix bootdisk bestaat die het ww eruit kunnen slopen.
  Weet iemand over welke linux boot CD ze het hebben?

  De reden dat ik niet gewoon XP helemaal opnieuw wilt installeren is dat ik geen zin heb oom AL die software opnieuw te installeren. XP SP1, SP2 (oude versie nog). Het is gewoon teveel werk. Ik heb nog een oude XP-licentie voor SP1 en weet niet waar ik de SP2 bestanden heb. ZOnder SP2 werkt een aantal stukken hardware niet meer.

  Ik vraag me trouwens af, als ik ipv. een "recovery install" een volledige install laat doen, Ik heb nog data op de schijf staan waar de XP op moet. Wordt dat dan gewist??

  Dank.
 • Vervelend voor je maar als je doorgaat tot installeren heb je geen wachtwoord nodig, het is al een wonder dat je zover komt, je kunt namelijk geen XP SP2 installatie repareren met een XP SP1 cd of lager.

  Je zou een geslipsteamde XP SP2 cd kunnen freubelen en daarmee een herstelinstallatie doen en dat is NA de eerste R, bij installeren krijg je dan nogmaalr een R voor een herstelinstallatie.

  Of die schijf eruithalen en in een andere PC erbij hangen als slave, alle info die je wilt hebben eraf halen en opnieuw beginnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.