Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie letter wijzigen

6 antwoorden
  • Een vriend van mij heeft na een (her)installatie van XP home, zijn windows-partitie op de i-schijf geïnstalleerd staan. Een c-schijf heeft het systeem dus niet, alle volgende partities hebben ook letters na de i. Op zich werkt alles prima, maar zo af en toe wil een programma persé op de c-schijf en dat gaat dan niet. Nou is het niet zo'n probleem om partitie-letters te wijzigen, behalve van de opstart partitie waar windows op geïnstalleerd staat. Ik zou iig niet weten hoe dat moet. Ik zou dus graag willen weten of het mogelijk is en zo ja hoe dan. (En opnieuw installeren is niet de optie die ik zoek..... :wink:)
  • je partition letters kan je aanpassen met partition magiq.. maar ook via Start > configratie > computer beheer > schijf beheer.. en veranderen maar, maar let idd wel op dat je niet je opstart partiotion veranderd anders heb je een probleempje.. ;)
  • Niet dus, hij heeft die partitie verwijderd en een nieuwe aangemaakt met een cardreader er aangekoppelt. Opnieuw beginnen en alleen formateren zonder de cardreader eraan en geen partities verwijderen.
  • @slopen: wel eerst lezen..... het ging om de opstart partitie :wink: . @lange pier: Klopt, die zaten er idd in. Antwoorden zijn dus een bevestiging van wat ik al dacht.
  • Gooie leer voor de volgende keer. :) Nooit partities verwijderen als er meerdere zijn, dan wordt de volgende partitie automagisch de C: en de nieuw gemaakte de eerste vrije schijfletter achter de al bezette. Maar dat heeft hij moeten zien bij installeren. :o
  • Ik denk dat hij de PC de volgende keer hier brengt........

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.