Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan Vista sneller?

3 antwoorden
  • wil zo'n 200 papieren per dag inscannen en OCR-en in Adobe Acrobat Professional 8, duurt nu ongeveer 40 minuten en wil kijken of dit sneller kan. Heb al een snelle computer (Intel Core 2 Quad Q6600 met 4 GB RAM). Zijn er misschien nog instellingen in Vista die ik kan veranderen om het inscannen sneller te laten verlopen? Het CPU-verbruik tijdens het OCR-en (= Optical Character Recognization, papieren worden ingescand als image, Adobe maakt er tekst van, schijnt zware operatie te zijn) is 25 tot 27 procent. Misschien zijn er instellingen om dit hoger te krijgen, zodat het OCR-en sneller gaat. (Op de pc hoeft niets anders te gebeuren dan scannen en OCR-en). Overige info uit taakbeheer: - Fysiek geheugen (MB): 3326 In cache 2322 Beschikbaar 117 - Kernel geheugen (MB) Totaal 156 In wisselbestand 116 Niet in wisselbestand 40
  • Ik heb wel van een klasgenoot gehoord dat als je de oude windows 98 skin gebruikt in vista dat hij stukken lekkerder draait. Ik weet niet of dit voor OCR wat uitmaakt. Ik kan thuis ook ook op die manier scannen alleen maakt die bij mij er een word-text van en dat gaat net zo snel als het scannen van een plaatje.
  • hoe scan jij dan in? Het scannen van een plaatje gaat snel, zo'n 21 pagina's per minuut. Alleen het OCR-en duurt heel erg lang. Welke software gebruik jij voor het scannen? En als je de tekst inscand, weet je zeker of het wel echt tekst is, en niet gewoon een plaatje waar toevallig letters op staan, die jij wel kan lezen, maar waar de comptuer niets van begrijpt?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.