Vraag & Antwoord

OS Windows

[Vista] Na inloggen zwart scherm met alleen folder documents

8 antwoorden
  • Ik heb Vista Ultimate draaien en na het inloggen krijg ik alleen een zwart scherm (dus zonder taskbar) met een explorer venster geopend in de folder: J:\Users\<username>\Documents (J is mijn bootschijf, bij <username> staat mijn username.) Ik kan wachten tot ik een ons weeg, maar er gebeurt verder niets. Als ik de taskmanager open staan er wel al alle processen in. Het enige wat mij verder helpt is handmatig explorer.exe starten om de desktop weer te voorschijn te toveren. Ik heb al gescanned op spyware en virussen en dat was okee. Het gebeurt bij het inloggen bij alle users. Heeft iemand enig idee waarom dit gebeurt en hoe dit is op te lossen?
  • Onder XP lag dat aan Userinit.exe Google eens met: [i:404d18274b]vista documents opens Userinit.exe[/i:404d18274b]
  • Ik heb gekeken of de registry vermelding klopte en die klopte. Ik heb een registry opruimer aan het werk gezet. Nu opent ie geen folder meer, nu blijft het alleen zwart met de muisaanwijzer. Ik moet dan via ctrl-shift-esc explorer.exe opstarten.
  • Je staat niet alleen. http://www.google.nl/search?hl=nl&q=vista+explorer.exe+doesnot+startup&btnG=Zoeken&meta= Een paar tips die ik tegenkwam: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon\ Set 'Shell' variable = 'Explorer.exe' Systeemherstel Vista Startup Repair tool http://support.microsoft.com/kb/925810/en-us
  • Ahaa. Misschien dat dit het is. De waarde van die key is: "Explorer.exe c:\oud-windows\system32\lsass.exe" Ofwel, hij laadt de XP versie van lsass.exe. Ik verander hem naar de Vista locatie.
  • Hmmn.. niet geholpen.
  • De waarde veranderd naar alleen: Explorer.exe En het heeft geholpen! Woei!
  • [quote:7fdb52f3af="Boemtjak"]En het heeft geholpen! Woei![/quote:7fdb52f3af]Mooi :D Bedankt voor de melding.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.