Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Importeren mails Outlook Express.

Rosturp
7 antwoorden
 • Ten behoeve van een schone herinstallatie de map "Outlook Express" in Documents & Settings
  aam\local settings\application data\……….\microsoft gekopiëerd naar externe Harde schijf.

  Na herinstallatie van Win XP Home SP-2 en updates, in Outlook Express probleemloos het eveneens gekopiëerde Adressbook geïmporteerd.
  Het importeren van de mails lukte echter niet; de verschillende mappen en submappen worden wél getoond, maar die zijn allemaal leeg. Ook het één-op-één terugzetten van de hele Outlook Expressmap gaf geen mails in Outtlook Express, terwijl de mappen in de verkenner wel degelijk mails bevatten gezien hun omvang van soms honderden MB's.

  Ze zijn er dus wél maar worden niet getoond.
  PC heeft NTFS, en de externe HD is FAT32, maar daaraan kan het niet liggen, want andere zaken zijn probleemloos overgenomen door de PC.

  Waaraan kan dit liggen?

  Prettige Feestdagen.
 • Importeer je vanaf je externe schijf?
  Zo ja, kopieer de back-up eens naar je schijf en controleer via de eigenschappen of het "Alleen lezen" [u:943da959f7]niet[/u:943da959f7] aangevinkt staat.
 • Zoals vermeld heb ik eerst geprobeerd te importeren en toen dat niks werd heb ik die map dus één-op-één naar de betreffende lokatie gekopiëerd.

  Die map zelf is een systeemmap die zich niet laat wijzigen; vink weghalen bij Alleen Lezen lijkt te lukken, maar als je weer kijkt is die vink weer terug. De inhoud, al die dbx-files dus, hebben het kenmerk Archive, en een omvang die duidt op werkelijk aanwezige inhoud. Maar als je OE opent zijn al die mappen er wel maar zijn ze allemaal leeg, op één na. Ik zie geen verschil in eigenschappen waaraan dat zou kunnen liggen.
  Beetje vreemd dus.
 • Beetje off-topic, maar of het echte systeemmap map is betwijfel ik en het "[i:4e6e90d5c1]Alleen lezen[/i:4e6e90d5c1]" daarop is een zogenaamde "[i:4e6e90d5c1]tri-mode flag[/i:4e6e90d5c1]". De inhoud van de map is daarmee te regelen.
  On-topic dacht ik nog even aan een "[i:4e6e90d5c1]take ownership[/i:4e6e90d5c1]"-actie, maar je krijgt geen beveiligingsmelding en de inhoud is te benaderen :?

  Probeer eens vanuit een nieuwe, of administrator account.
 • Probeer deze eens.

  Maak een nieuwe map in "mijn documenten" met de naam (bijvoorbeeld) "e-mail".
  [b:6af0a8c674]Kopieer[/b:6af0a8c674] hierin de e-mail bestanden vanuit de externe HD 1 op 1 (postvak in.dbx, verzonden items.dbx, enz)

  Ga in outlook express naar extra>opties>tabblad onderhoud>archiefmap…

  Verander het adres in de map die je zojuist heb gemaakt in mijn documenten> "e-mail"

  Start oulook opnieuw op.

  Het is mij ook eens gebeurt en ik [b:6af0a8c674]dacht[/b:6af0a8c674] dat ik dat zo had opgelost.

  Suc6!

  Gr. Erik


  Edit: Ik heb het juist geprobeerd met m'n eigen mail en volgens mij moet dit zo lukken :D :D

  Ik heb het adres:

  "C:\Documents and Settings\Erik\Local Settings\Application Data\Identities\{9ED42774-9713-4B08-A0E8-2781A1AD59C4}\Microsoft\Outlook Express" welke bij mij als archiefmap stond, veranderd in:

  "C:\Documents and Settings\Erik\Mijn documenten\e-mail"

  Hierin heb ik de bestanden gekopieerd die stonden in

  "C:\Documents and Settings\Erik\Local Settings\Application Data\Identities\{9ED42774-9713-4B08-A0E8-2781A1AD59C4}\Microsoft\Outlook Express"

  Outlook opnieuw opstarten en klaar is Kees!!
 • Dit werkt inderdaad, maar het is geen elegante oplossing, want eigenlijk hoort die archiefmap daar helemaal niet. [u:90b0edd7c8][b:90b0edd7c8]Als[/b:90b0edd7c8][/u:90b0edd7c8] het werkt, moet terug gaan naar de oude situatie ook werken. Alleen voor de OE-functie importeren heb je wel de complete set dbx-bestanden nodig, met name inclusief het bestand folders.dbx. Heb je dat compleet, dan kun je die hele set dbx-bestanden gewoon op een willekeurige plaats op je harde schijf zetten, als het maar [u:90b0edd7c8][b:90b0edd7c8]buiten[/b:90b0edd7c8][/u:90b0edd7c8] de archieflocatie is, je wilt immers importeren, en de archieflocatie is onderdeel van Outlook Express (iets wat zich reeds in een bepaald land bevindt kan in dat land niet nog eens geïmporteerd worden).
  Als [u:90b0edd7c8][b:90b0edd7c8]aan deze voorwaarden[/b:90b0edd7c8][/u:90b0edd7c8] voldaan wordt, moet dat importeren gewoon lukken. Even terzijde, dat kenmerk alleen lezen staat slechts bij de map, uiteraard niet bij de bestanden.

  Mocht onverhoopt die folders.dbx toch ontbreken, dan is er nog geen man overboord, en kun je gewoon uit die backuplocatie de bestanden Postvak in.dbx etc. gewoon naar de archieflocatie slepen.
  Er zal dan een melding volgen dat dit bestand al bestaat in die map en of het bestaande bestand overschreven mag worden. Bij ja wordt de bestaande inhoud overschreven. De bestaande berichten, voorzover die bewaard moeten blijven, moeten dus even in een andere OE-map geparkeerd worden.
 • Bedankt voor alle tips.
  Kan ze voorlopig niet uitvoeren want de PC is door eigenaar weer meegenomen na de logeerpartij met Kerstmis.
  En ik kom over drie weken pas weer dáár over de vloer. Zal een en ander dan uitproberen.
  Uitleggen hoe meneer zélf die tips moet uitvoeren is onbegonnen werk; behoort tot die mensen die echt geen bal van computers begrijpen.
  Intussen kan hij atuurlijk wel nieuwe mails zenden en ontvangen.
  Kom er dus later wel op terug.
  Prettige jaarwisseling.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.