Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

xp account

Edmond Varwijk
2 antwoorden
  • hallo , ik heb hetv volgende probleem , in XP kan ik met mijn account en wachtwoord wel inloggen , het bureaublad verschijnt ook , maar v erder kan ik niets meer. zelfs verkenner wil niet meer openen. geeft een melding mogelijk geen toegangsmachtiging voor de complete C schijf
    via administrator al de rechten gewijzigd en weer teruggezet maar niets helpt
    wie kan mij verder helpen.

    Vr gr Bennoo
  • Lukt het wel onder veilige modus? Zoja, dan is het een softwareprobleem. Download eens Autoruns en disable alle niet-microsoft software.(http://download.sysinternals.com/Files/Autoruns.zip). Zoniet, log dan eens in onder Administrator en browse naar C:\Documents and Settings\Je niet-werkende accountnaam. Wijzig daar de naam van ntuser.dat eens naar ntuser.old en probeer nu weer opnieuw in te loggen(op de niet werkende account) en kijk of het probleem weg is. De interface zal wat vreemd zijn, maar hopelijk heb je weer toegang tot alles. Zoja, dan ligt het aan je rechten. Log in onder veilige modus onder Administrator. Wijzig de naam van het eerder gewijzigde ntuser.old in ntuser.dat. Voordat je dat doet, eerst het het door windows aangemaakte ntuser.dat wissen. Doe daarna: start>uitvoeren>control userpasswords2. Er opent een nieuw scherm. Ga naar tabblad Geavanveerd en klik op de knop Geavanceerd. Lokale gebruikers en groepen opent. Ga naar Gebruikers en vergelijk de instellingen van Administrator met de niet werkende account. Qua rechten moet alles gelijk staan. Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.