Vraag & Antwoord

OS Windows

TV is niet scherp in Vista Mediacenter

Anoniem
j.simmer
11 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb een Vista Mediacenter met een "Hauppauge PVR 150" om tv op te nemen. Voor de codec's heb ik K-lite codecpack geinstalleerd.

  Ik vind dat de opgenomen beelden of als je gewoon via de mediacenter tv kijkt het vies tegenvalt hoe scherp het is.

  Las ergens dat je PowerDVD moest installeren maar ik zie geen verschil met eerst. Misschien overschrijft PowerDVD de K-Lite niet!

  weet iemand hier een oplossing voor dit probleem?

  B.V.D.
 • Ergens opnamekwaliteit instelbaar?
 • Die staan goed…..
 • [quote:ec2abebb8d="j.simmer"]via de mediacenter tv kijkt het vies tegenvalt hoe scherp het is.[/quote:ec2abebb8d] Is dat alleen als je tv kijkt via je tv kaart? Of ook als je online tv kijkt via de mediacenter? En hoe is het beeld als je tv kijkt via de meegeleverde software van je Hauppauge PVR 150?
 • [quote:72fd55745e]Is dat alleen als je tv kijkt via je tv kaart? Of ook als je online tv kijkt via de mediacenter? En hoe is het beeld als je tv kijkt via de meegeleverde software van je Hauppauge PVR 150?[/quote:72fd55745e]

  Of ik nu tv opneem of direct kijkt het beeld blijft hetzelfde in mediacenter. Als ik mijn analoog signaal bekijk via de videorecoder is het een stuk mooier.

  Je kan de software niet installeren van Hauppauge omdat de mediacenter dat zelf doet. Er wordt zowiezo geen software bij deze mediacenterkaart mee geleverd.
 • Maar het antenne signaal op je tv kaart is wel sterk genoeg. En ter vergelijking. DVD afspelen via mediacenter?
  [quote:19e830f5e0="j.simmer"]Je kan de software niet installeren van Hauppauge…[/quote:19e830f5e0] En ChrisTV Lite?

  En op wat voor een monitor?
 • Directe weergave van de TV kaart is vaak beter dan via de Media Center. De Mpeg2 encoding/decoding voegt vervorming en ruis toe. Ook is de weergave software misschien niet optimaal, lees: de TV doet dat misschien wel beter. Het analoge signaal van de videorecorder bekijk je op de TV en het TV-beeld van de TV-kaart bekijk je op de computer?
 • [quote:fd5e403b0b]En ChrisTV Lite?

  En op wat voor een monitor?[/quote:fd5e403b0b]

  Je kan in Vista mediacenter geen software installeren van wie dan ook, althans, ik zou niet weten hoe.

  [quote:fd5e403b0b]Directe weergave van de TV kaart is vaak beter dan via de Media Center. De Mpeg2 encoding/decoding voegt vervorming en ruis toe. [/quote:fd5e403b0b]
  Hoe kan ik kijken naar het directe signaal?

  [quote:fd5e403b0b]Ook is de weergave software misschien niet optimaal, lees: de TV doet dat misschien wel beter. Het analoge signaal van de videorecorder bekijk je op de TV en het TV-beeld van de TV-kaart bekijk je op de computer?[/quote:fd5e403b0b]

  Mijn Vista mediacenter is verbonden met een LCD-TV.

  Als ik DVD-film kijk via MCE is het een stuk beter dan dat ik TV kijk.
 • Ik heb onlangs hetzelfde opgebouwd en eerst kreeg ik het niet aan de praat omdat een cruciaal onderdeel niet in het XP media center
  blijkt te zitten namelijk de mpeg codec. (decoderfout)
  Ook Hauppauge geeft hem niet dus je hebt een onaf product in handen gekregen.
  Ik kom er wel uit maar hoe zit het met mensen die minder handig zijn?
  Om mediacenter werkend te krijgen heb ik het k-lite mpegpack geïnstalleerd.
  http://codecpack.nl/klmpeg.htm
  en dat draait goed. De kwaliteit is wat minder dan de tv maar vele malen beter dan VHS wel heb ik last van wat rare echo-beelden.
  Mensen die bewegen hebben een streepjespak aan terwijl dit effen behoord te zijn.
  Ook leuk bij MPEG is dat er vlakken ongelijk veranderen zodat je beelden te zien krijgt die heel wonderlijk zijn.
  Zoals een half hoofd dat omdraait en even later gaat het andere deel van het hoofd en klassiek, iemand die achter een paal loopt,
  loopt bij mpeg half voorlangs.
  Of dit aan de codec ligt? Ik heb ook media center van Vista die gebruikt een codec van Microsoft en daarbij zie ik hetzelfde gebeuren.

  Jack Marotick
 • [quote:5b5c629dd8="j.simmer"]Je kan in Vista mediacenter geen software installeren van wie dan ook, althans, ik zou niet weten hoe.[/quote:5b5c629dd8]Binnen Vista Media Center, dat kan op zich wel, maar komt wel vreemd over. Zelf zou ik een apart programma daarvoor gebruiken. ChrisTV Lite is zo'n programma. Zelf gebruik ik mijn eigen software.
 • Welke versie van Media Center hebben we het over?

  Media Center is Media Center, maar het is wel mogelijk voor bedrijven (programmeurs) er stukken bij in te schrijven. En je kunt inderdaad codecs e.d. installeren.Tis gewoon Windows.

  Hoe hoog is de processorlast wanneer je tv kijkt? Hebben we het over live tv of over opgenomen dingen, gedownloade dingen. Wanneer is de kwaliteit laag. En hoe is het in die andere situaties?

  Heb je de installatiewizard goed doorlopen, ook voor de tv?

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.