Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

verschil 32 of 64 bit!

Edmond Varwijk
12 antwoorden
 • Ik heb dus een neiuw systeem…..maar kan dus niet meer me oem versie van vista 64bit gebruiken!!

  maar ik kan via me broer goedkoop 32bit vista krijgen…..
  maar wat zijn de voor en nadelen en de verschillen van 32 bit of 64 bit?

  in vista gezien en ook systeem technisch gezien!
 • [quote:0771feb81a="Jaco S"]maar wat zijn de voor en nadelen en de verschillen van 32 bit of 64 bit? [/quote:0771feb81a] Je zou om mee te beginnen kunnen checken, of er iets bruikbaars staat in deze [Vista] Kiezen tussen 32- en 64-bits editie Topic op GoT http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1177530/0 En check ook nog op Hardware.info "Kijkersvragen over Windows Vista 64 bit" http://www.hardware.info/nl-BE/video/wmSTZMQ/Kijkersvragen_over_Windows_Vista_64_bit/
 • Advies: gewoon 32 bit gebruiken zolang je interne geheugen beneden de 4 gig zit. Heb je meer, gebruik dan een 64 bits geheugen besturingssysteem.

  Van snelheids toename merk je niets en vaak heb je ook meer compatibiliteitsproblemen met je huidige programmatuur als je overstapt op 64 bits.
 • Ik heb zelf de overstap gemaakt. Ik heb 3GB ram.
  Maar ik vind 64-bit echt sneller. Zeker bij het opstarten, en het installeren van programma's. En bij mij word alles op 64bit ondersteund. En het max aan ram dat ik ooit heb gebruikt is volgens mij 2,77GB ofzo. Dus dat gaat nog net. Maar dat is volgens mij ook maar een keer voorgekomen ofzo.
 • Grappig. Ik heb de 64 bits versies (xp en Vista) op verschillende systemen geprobeerd maar dat er echt sprake was van een snelheidstoename… Nooit iets van gemerkt.

  En dat is eigenlijk ook logisch want 9 v.d. 10 programma's zijn 32 bits geschreven. Windows vertaald 32 bits code naar 64 bits middels een soort emulator. Dit kost gewoon tijd. 64 bits blijft interessant als je meer hebt dan 4 gig omdat boven de 3 gig verlies van geheugenruimte op treedt bij 32 bits sytemen.

  Met welke aplpicaties merk jij dan een toename in snelheid?
 • Mijn 64bits Vista is zo stabiel als een deur. Stabieler dan de 32bitter. En ook is alle hardware herkend of zijn drivers voor. Ik zou dat dus gewoon checken door even de 64bits in trialmode te installeren (30 dagen timeout) en te kijken of je voor alles drivers kunt vinden.

  Wat die OEM betreft. Die is inderdaad niet meer te gebruiken, die moet je zelfs meeverkopen met je oude pc wanneer je die verkoopt of vernietigd. Maar je kunt natuurlijk bij je nieuwe pc nog een OEM versie kopen. Maar bij OEM moet je wel direct beslissen tussen 32 en 64 bit. Daar kun je niet zoals bij de volledige versies, later nog switchen. Daarom het advies om het even te proberen.

  groetjes Edmond
 • Over 32 of 64bit ben ik nog niet uit…..

  En over de OEM versie dat is al geregeld, je kan namelijk 1 malig laten resetten, dat is nu dus gebeurd, ik kan me OEM versie 64bit weer gebruiken!

  maar nu heb ik nog een vraag miss beter om een andere topic over te maken
  [b:3242c5157a]1-[/b:3242c5157a]de key van windows bepaalt toch welke versie je hebt bij vista?bepaalt die key ook of het om een 32 bit of een 64bit versie gaat?
  [b:3242c5157a]2-[/b:3242c5157a]en de OEM versie cd is dat een aperte windows versie cd, of heeft dit ook te maken met de een key!??
 • [quote:8ed2f27d2c="Jaco S"]bepaalt die key ook of het om een 32 bit of een 64bit versie gaat?[/quote:8ed2f27d2c] Nee, voor de 32- en 64bit worden 2 aparte DVD's gebruikt.

  2.De OEM versie is inderdaad een aparte DVD en heeft ook een andere soort product key. Daarin staat namelijk dat woord OEM.
 • [quote:9cec309916="Jaco S"]Over 32 of 64bit ben ik nog niet uit…..
  En over de OEM versie dat is al geregeld, je kan namelijk 1 malig laten resetten, dat is nu dus gebeurd, ik kan me OEM versie 64bit weer gebruiken![/quote:9cec309916]

  Wat bedoel je met resetten en dat dit 1 malig kan? Snap ik niet.

  [quote:9cec309916="Jaco S"][b:9cec309916]1-[/b:9cec309916]de key van windows bepaalt toch welke versie je hebt bij vista?bepaalt die key ook of het om een 32 bit of een 64bit versie gaat?[/quote:9cec309916]

  Nee key is voor 32bit en 64bit gelijk. De key bepaalt inderdaad wel of je Vista Home Basic, Premium of Ultimate installeert.

  [quote:9cec309916="Jaco S"][b:9cec309916]2-[/b:9cec309916]en de OEM versie cd is dat een aperte windows versie cd, of heeft dit ook te maken met de een key!??[/quote:9cec309916]

  Nee, niet anders dan dat die vermoedelijk niet werkt met een andere key en (vaak, niet altijd) ook niet alle Vista-versies bevat maar alleen die welke bij de pc is verkocht.

  groetjes Edmond
 • De OEM versie hoort bij de m-board waar deze op heb geinstellerd, maar als die kapot is mag je eenmalig opneiuw de OEM versie mee nemen.

  als ik het snap kan je dus als je een 32bit Premium viste versie hebt, de key niet gebruiken bij een 64bit versie, en al helemaal niet de cd van OEM versie!?
 • [quote:3ea37d955d="Jaco S"]De OEM versie hoort bij de m-board waar deze op heb geinstellerd, maar als die kapot is mag je eenmalig opneiuw de OEM versie mee nemen.[/quote:3ea37d955d]

  Dat heb ik me ook ooit laten vertellen (door Microsoft). Hoe heb je dat geregeld dan? Via Microsoft?

  [quote:3ea37d955d="Jaco S"]als ik het snap kan je dus als je een 32bit Premium viste versie hebt, de key niet gebruiken bij een 64bit versie, en al helemaal niet de cd van OEM versie!?[/quote:3ea37d955d]

  Officieel inderdaad. Feit is dat je als je een 32bit OEM Vista versie hebt, je NIET tegen verzendkosten even de 64bit dvd kunt bestellen. Dat kan alleen bij volledige winkelversies.

  Echter, van die key. TIjdens de "grote licentiesleuteltest" die ik een jaar geleden heb gedaan door een x aantal OEM versies en winkelversies te kopen en onderling te mixen, kwam ik wel degelijk een OEM sleutel tegen die het ook op de 64bit cd deed terwijl het een 32bit licentiesleutel was. Kortom, die test zou je nog kunnen doen. Het is dus niet uitgesloten dat het niet werkt.

  groetjes Ed
 • als je je OEM vista wil activeren moet je dat telefonisch doen door 9x een code in te vullen daarna zegt die dat het niet gelukt is, dan krijg je iemand aan de telefoon heb vertel je dat je m-board kapot is en dat je een neiuwe boardje heb gekocht…..ze kunnen nu nog eenmalig dit aanpassen waardoor je hem wel kan activeren.

  Ik had dze vraag gesteld aan alternate die zeiden dat ze eemalig opnieuw kunnen activeren, maar niet hoe.

  Ik heb toen gebeld naar microsoft 1e keer verteld ik netjes dat ik een neiuwe m-bardje had en cpu….doe man van microsoft vertelde mij dat je hem alleen opnieuw kan activeren wanneer je m-bard kapot zou zijn en dat dan eenmalig is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.