Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP Updates: uitschakelen of vertragen autoherstart

Wilhelm Dipt
3 antwoorden
 • Dag,

  graag zou ik iets wijzigen in XP SP2: het automatisch herstarten van de computer na installatie van updates. Critical updates vereisen het herstarten van de computer, er komt dan een schermpje dat zegt dat ik moet herstarten om deze updates van kracht te laten worden. Als ik dat wegklik ('later opnieuw opstarten'), komt het alweer snel terug om mijn geheugen op te frissen. Als ik het schermpje niet wegklik, bijvoorbeeld omdat ik afwezig ben, tref ik bij terugkomst mijn computer aan na een herstart. Dat is irritant omdat er soms werk openstaat en omdat ik gewoon zelf wil bepalen wanneer mijn computer opstart.

  Kan ik ergens de tijdspanne instellen die XP hanteert voor dit automatisch herstarten na een critical update? Of kan ik dat ergens helemaal uitschakelen?

  Met groet, Wilhelm
 • Dag,

  sorry…

  Beter eerst zoeken… :o . Deze werkt voor XP Home SP2:

  http://www.ejabs.com/blog/2007/05/how-to-disable-the-windows-xp-automatic-updates-restart-nag-screen/

  of kopieer direct het volgende naar een .reg bestandje en importeer dat in je register:

  [ H K E Y _ L O C A L _ M A C H I N E \ S O F T W A R E \ P o l i c i e s \ M i c r o s o f t \ W i n d o w s \ W i n d o w s U p d a t e \ A U ]
  " R e b o o t R e l a u n c h T i m e o u t E n a b l e d " = d w o r d : 0 0 0 0 0 0 0 1
  " R e b o o t R e l a u n c h T i m e o u t " = d w o r d : 0 0 0 0 0 5 a 0
  " N o A u t o R e b o o t W i t h L o g g e d O n U s e r s " = d w o r d : 0 0 0 0 0 0 0 1

  Dit herstart je computer automatisch éénmaal in de 24 uur.

  Met groet, Wilhelm
 • Je kunt windows update ook anders instellen, dus niet op automatisch installeren. Dus notify/download+notify. Ik vind volledig automatisch updaten sowieso een beetje hachelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.