Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen DVD video meer afspelen

7 antwoorden
  • Ik kan op mijn desktop geen DVD video's meer afspelen. Ik krijg wel geluid maar geen beeld. Het gaat niet in power DVD, noch in Windows MP . MPEG videos van mijn HD kan ik wel afspelen. Ik heb 2 DVD stations en het lukt bij geen van beiden. Wel heb ik enige tijd geleden een heel vervelende Nero Showtime of zo iets hardhandig gewist. Kan het hier aan liggen?
  • klinkt als een codec probleem, zoek daar eens op (er zijn hele pakketten met codecs te vinden op internet). Zoek in ieder geval voor de Xvid codec.
  • [quote:7dd55ece43="spaansebrabander"]Ik kan op mijn desktop geen DVD video's meer afspelen. Ik krijg wel geluid maar geen beeld. Het gaat niet in power DVD, noch in Windows MP . MPEG videos van mijn HD kan ik wel afspelen. Ik heb 2 DVD stations en het lukt bij geen van beiden. Wel heb ik enige tijd geleden een heel vervelende Nero Showtime of zo iets hardhandig gewist. Kan het hier aan liggen?[/quote:7dd55ece43] dit zou heel goed de boos doener kunnen zijn, want waarschijnlijk heb je naast nero showtime, perongeluk ook de MPEG2 codec verwijdert (dit zou mogelijk kunnen zijn, geen idee of het echt zo is) en dan kan je idd geen dvd's meer afspelen.. het herinstalleren van b.v. powerdvd zou dit moeten kunnen oplossen werkt dat niet, zou je kunnen overwegen om het K-Lite Codec Pack te installeren met minimaal een mpeg2 codec. (de codec hierboven vermeld , Xvid/divx. speelt geen DVD's af)
  • [quote:ba0d610654="kingtim"]klinkt als een codec probleem, zoek daar eens op (er zijn hele pakketten met codecs te vinden op internet). Zoek in ieder geval voor de Xvid codec.[/quote:ba0d610654] de xvid codec gaat niks uithalen als je een dvd wilt afspelen, tenzij je probeert losse videobestanden af te spelen van de dvd.. (welke de xvid codec nodig hebben)
  • Tja, DVD's gebruiken een MPEG2 decoder om de VOB af te spelen, wat ook een mpeg2 is. http://www.free-codecs.com/download/Stinky_MPEG_2_Codec.htm
  • heb deze codec gedownload, zonder resultaat. Windows Media player doet helemaal niks en power DVD geeft enkel geluid.
  • Heb nu Windows mediaplayer 11 verwijderd. Nu is het in zoverre verbeterd dat ik een DVD film kan afspelen via power DVD, maar niet een via de DVD recorder opgenomen DVD. Die geeft dan wel weer geluid. Windows Media Player geeft helemaal niet thuis. Die opgenomen DVD speelt overigens wel op een andere computer

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.