Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

is voor nieuw moederbord+processor herinstallatie nodig?

Lange Pier
15 antwoorden
 • Ik wil in mijn bestaande pc het moederbord en de processor vervangen door een beetje up-to-date combinatie. De overige componenten in de systeemkast zijn nog prima zoals het geheugen, de grafische kaart, harde schijven en optische branders. Die zijn namelijk in de loop der tijd al opgewaardeerd.
  Gaat Windows Vista problemen krijgen (buiten her-activatie om) om past Windows zich zelf aan als het nieuwe moederbord+processort geplaatst zijn? En zelfs als dat zo is, is er dan nog een verschil met een verse installatie.
  Ik voel er namelijk niet zoveel voor om al mijn programma's opnieuw te moeten installeren en configureren.
 • het zou prima moeten kunnen, als je na de installatie van de hardware in windows ook maar netjes de hardware installeert :)
 • Een nieuw moederbord is altijd opnieuw windows installeren.
  Tenzij het nieuwe mobo exact gelijk is aan de oude.

  Dat moet je als dorpsgenoot toch weten :P
 • [quote:d7e0551895="Prin0096"]Een nieuw moederbord is altijd opnieuw windows installeren.
  Tenzij het nieuwe mobo exact gelijk is aan de oude.

  Dat moet je als dorpsgenoot toch weten :P[/quote:d7e0551895]

  das dus , sinds XP, echt onzin. XP en vista kunnen prima van moederbord (en andere onderdelen) wisselen zonderdat het systeem daardoor instabiel wordt.
  ik ken iemand die heeft zijn XP installatie al 3x overgezet naar andere systemen en nog werkt het perfect :)
 • Tja, die fabel gaat nog steeds de ronde, alhoewel het over de chipset gaat, hetzelfde merk, XP start gewoon op, alleen bij verandering van merk kun je een herstalinstallatie doen, alleen nVidia drivers willen wel eens dwars liggen maar daar is ook een manier voor.

  http://www.michaelstevenstech.com/moving_xp.html

  Zelf ook al 2 x nieuwe hardware erin gedumpt en met een herinstall weer werkend gekregen.

  Vista is een ander verhaal, die heeft bijna alle drivers onboard, maar of het zonder herstelinstallatie wil zal bewezen moeten worden.
 • Tsja, ik doe altijd een verse installatie bij verse hardware. Je kunt het misschien wel aan de praat krijgen, maar het werkt nooit optimaal. Als er eenmaal bepaalde drivers zijn geïnstalleerd, is windows maar moelijk duidelijk te maken, dat die hardware er niet meer is. Vaak ben je er langer mee aan het prutsen, dan dat een verse installatie duurt. En als we het over fabels hebben, voor mij het hele plug-and-play gebeuren een fabeltje.
 • [quote:a38229c025="gerben"]Tsja, ik doe altijd een verse installatie bij verse hardware. Je kunt het misschien wel aan de praat krijgen, maar het werkt nooit optimaal. Als er eenmaal bepaalde drivers zijn geïnstalleerd, is windows maar moelijk duidelijk te maken, dat die hardware er niet meer is. Vaak ben je er langer mee aan het prutsen, dan dat een verse installatie duurt. En als we het over fabels hebben, voor mij het hele plug-and-play gebeuren een fabeltje.[/quote:a38229c025]

  dan ben je, denk ik, nog maar 1 van de weinige…

  persoonlijk heb ik het ook 1x gedaan en dat gaf ook geen extra traag systeem of grote (onverwachte) problemen.

  ik doe in princiepe ook altijd een verse install maar dat heeft meer te maken met het feit dat hij dan ZO vervuild is (= een 90GB schijf vol die ik niet echt leeg meer krijg om de een of andere gekke reden :P) dat dat efficienter is.
 • En toch heeft Gerben gelijk.

  Doe nu maar een herinstallatie bij wisseling van mobo + processor.
  Soms werkt het wel (meestal niet), maar je hebt geen stabiel systeem.
  Het is meestal minder werk als de zaak weer goed aan de praat te prutsen.
 • Tsja, ik denk dat jij een van de weinigen bent die het niet doet. Het is gewoon vragen om problemen. Dat je het aan de praat krijgt, betekent natuurlijk nog niet, dat het ook optmaal draait.
 • Welke problemen? en waarom zou het niet optimaal draaien?, hier al 2 x van merk chipset (nieuw moederbord) gewisseld, en het draait nog steeds prima.

  Zou ook niet weten wat er dwars zou kunnen liggen, al zo vaak gedaan, het meest bij anderen, vrijwel geen enkel probleem mee ondervonden, alleen bij nVidia chipsets gaf het wel eens problemen maar die waren ook snel opgelost.
 • Ik heb sinds kort dus ook een mobo omgewisseld, en ja hij start gewoon
  weer op zonder her-installatie, maar….
  kreeg dus wel compatibel problemen en hij was zo traag als dikke !@#$%
  :roll:
  Na een verse schone installatie waren alle problemen weg, dus ik ga met
  de meerderheid mee….gewoon een verse installtie erop = een kleine
  moeite, groot plezier :wink:
 • In Veilige modus opstarten en nieuwe drivers installeren, reboot en klaar.
 • Stelletje kamikaze-piloten… ;-)
 • [quote:56593b054c="gerben"]Stelletje kamikaze-piloten… ;-)[/quote:56593b054c]
  Wie niet waagt, niet wint. :lol:
 • [quote:a7079837b0="Pceetje"]In Veilige modus opstarten en nieuwe drivers installeren, reboot en klaar.[/quote:a7079837b0]
  Dat had je gedroomd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.