Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

van een clone een booable dvd maken??

gerben
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een verse installatie gemaakt en al mijn software erop geplaatst.
  Daar mijn pc al enkele jaren oud is en mijn "hd" wel af en toe een geluidje maakt dat ik niet kan toewijzen, heb ik de volgende vraag :

  Is het mogelijk dat ik van mijn volledige HD een clone op dvd maak ( image of 1/1 hoe je het ook noemt ), en indien ik moet vernieuwen van HD ik die "clone " dvd automatisch kan herinstalleren, zodanig dat ik mijn windows niet verlies ( recovery versie ) en al mijn programma's niet moet herinstalleren.

  Hoe moet ik dus een bootable dvd maken met alles erop en eraan die ik eventueel kan installeren op een maagdelijke blanco hd en juist moet insteken in mijn pc die zo mijn besturingssysteem terugplaatst met alle toebehoren? ( die identiek werkt als een programma xp windows dvd )

  Graag had ik jullie advies hierover

  Met mijn beste dank,

  __________________
 • als je een backup bedoeld .
  die kan je maken met het programma acronis true image .
  en zonder probleem en op een cd dvd branden .
  http://www.acronis.com/download/
 • helemaal mee eens. Ik vind arconis op dit moment de beste op de markt. Gebruik hem meer dan ghost.
 • Dit soort dingen kan je bij voorbeeld doen met Norton Ghost. Hiermee kan je een 'drive image' maken, dit is een copie van een partitie, en dit branden naar DVD. Met mijn versie van Ghost is die image alleen niet bootable, je moet opstarten met de norton CD en dan kan je de backup terug zetten, maar mijn versie van Norton Ghost stamt uit 2003 en waarschijnlijk hebben de nieuwere versies weer nieuwe functionaliteit.

  [i:5fd1b5b642]edit: maar ik zie dat arconis deze dingen ook kan en 20 euro goedkoper is :wink: (tja ooit zat ghost gewoon bij System Sorks in en nu moet je er bijna evenveel voor neerleggen)[/i:5fd1b5b642]
 • Ik gebruik Maxtor MaxBlast (op de Maxtor site) en gratis (freeware dus) te downloaden. Het is een gestripte versie van Acronis, maar desondanks nog zeer uitgebreid.
  Het zeer grote voordeel is dat je er een CD van kunt maken die niet alleen bootable is maar ook USB drives ondersteunt tijdens booten!!
  Het is alleen de vraag of dit programma ook alle HD merken ondersteunt. Maar het is het proberen waard!!
  MVG perloc
 • Hartelijke dank voor de spontane reactie.
  Het gaat hier in feite over, dat ik mijn hd die 5 jaar oud is en 60 gb bedraagt zou willen veranderen naar een grotere ( ong.zo'n 180 gb..).
  Ik zit dus wel met het probleem dat mijn windows voorgeinstalleerd werd en met recovery cd werkt om eventuele moeilijkheden op te lossen.
  Nu ik een groter kaliber wil van hd, zou ik willen een soort clone, image, ghost, 1/1, of hoe je het ook mag noemen nemen en dit na de verandering van hd deze zou kunnen op één of andere mannieer terugplaatsen, want het blijft dezelfde pc, met alles erop en eraan.
  Ik dacht dat het mogelijk was een soort "ghost" van mijn schijf te nemen, waarin natuurlijk mijn windows home is verwerkt en deze op één of andere wijze te kunnen terug "installeren " als een soort opstart systeem dvd-cd die ik terug kan instaleren vanaf mijn cd -dvd station ( bootable ).
  Ik heb wel dan nog geen windows versie staan op die nieuwe hd, deze staat dan op die clone.
  Is het mogelijk aan de technoten onder jullie mij hierover wat raad en bijstand te geven aub?
  Hartelijke dank,
 • Elk merk harde schijf heeft software om de oude windows partitie/installaties te clonen op de nieuwe die je eerst als 2e of slave erin hangt, na het clonen zet je de nieuwe als 1e of master en die werkt dan gewoon.
 • "Lange Pier" kan zeer goed gelijk hebben maar zijn antwoord is wat te vrijblijvend.
  Met het door mij aangegeven programma "MaxBlast" kun je zonder meer een copie van de oude naar de nieuw HD maken, voorop gesteld dat MaxBlast de HD's herkent.
  Daarvoor moet je je nieuwe HD in je computer "hangen", dus aansluiten aan de voeding en een flatcable en met MaxBlast een copie maken.
  Als je geen ervaring hebt met hardware aansluiting in je computer kun je het beste iemand vragen die dat al eens vaker heeft gedaan, dit om vervelende situatie's of ongelukken te voorkomen.
  Het voert wat te ver om uit te spellen wat je precies moet doen.
  MVG perloc
 • hartelijke dank voor de nuttige tips.
  Zou het eventueel beter gaan indien ik die " clone " eerst zou plaatsen op een externe usb hd?
  Maar als ik dan mijn nieuwe hd installeer, start hij dan op zonder windows besturingssysteem, hoe is het dan mogelijk die clone over te zetten naar de nieuwe hd?
  Voorgeinstalleerde windows versies zijn ook niet alles, je hebt eigenlijk nooit een besturingssysteem in je handen.
  DOEI
 • Kijk jjvk, je kunt zowel een clone maken van de HD, en dat is dus een kopie op een andere HD, of je kunt een image wegschrijven op een andere HD. Bij de eerste wordt een exacte kopie gemaakt op je andere HD, inclusief de bootsector en deze HD is dus weer als "master" te gebruiken, bij de image schrijf je de volledige inhoud van je HD weg op een andere HD in een file met naam naar eigen keuze.
  De clone is dus als nieuwe HD te gebruiken met exact wat je had op de oude, een image kun je bewaren als backup (maar is een moment opname) om bij eventuele problemen terug te schrijven. Een image kun je niet als clone gebruiken.
  Is dit antwoord op je vraag?
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.