Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista laat externe drives onbenaderbaar

Anoniem
andre@home
10 antwoorden
 • Onder XP Pro had ik een LaCie externe drive en een USB-stick die normaal functioneerden. I.v.m. upgrade naar Vista heb ik alle foto's, documenten en emails op die externe harde schijf opgeslagen.
  Na de upgrade naar Vista Business staan beide apparaten wel in de hardwarelijst, maar zijn ze niet benaderbaar als externe drive via het overzicht in Deze Computer. Hetzelfde is het geval via Systeembeheer.
  De boodschap is steeds dat ik de drivers moet installeren, maar deze beide apparaten hebben geen losse drivers en moeten zo kunnen werken. Dat deden ze overigens met XP Pro ook probleemloos.
  Wie kan mij helpen om al het opgeslagen werk weer te kunnen gebruiken?
 • laat het os dan eens zoeken naar drivers
 • Bedankt voor de snelle reactie.
  Maar helaas. Uiteraard heb ik het OS naar drivers laten zoeken (op de pc en op internet) en dan wordt er niets gevonden.
  Op de site van fabrikant van harde schijf en usb-stick staat vermeldt dat Windows de apparaten zonder meer herkent en drivers installeert na aansluiten op een usb-poort. Dat gebeurde ook eerder in XP Pro (er komt rechts onderin dan een mededeling daarvan), maar bij Vista gebeurt dat niet.
  Het rare blijft dat de apparaten wel in de hardwarelijst komen te staan, maar niet als externe drive in Deze Computer.
 • Ik heb ook zo'n ding, net aangeschaft, maar je moet wel eerst de software die voorgeinstalleerd is op de externe disk kopieeren naar je computer. Daarna de externe schijf formatteren naar NFTS en hij is gereed, want daarna is de software van de externe disk verwijderd.

  Als je dus naar een andere computer gaat, moet je de software ( utilities ) eerst copieeren naar die computer, bv met een usb stick.

  Dit staat zo in de instructies.

  Als je dit niet gedaan hebt, ben je dus de software kwijt.
 • als je de schijven hebt aangesloten, staan ze wel dan in "schijfbeheer"?
  Misschien hebben ze geen letter gekregen en moet je dat zelf even doen.
 • Bedankt weer voor de reacties, maar ook nu bieden ze geen oplossing.
  De externe apparatuur staat niet in schijfbeheer, want dan was het inderdaad simpel op te lossen.
  Ook is er geen software die verdwenen is. Helaas, helaas.
  Het probleem moet ergens in mijn Vista zitten, omdat ik het bij een vriend heb geprobeerd en dan zijn de apparaten ineens bekend en krijgen ze wel een driveletter toegewezen.
  Bij mij vind ik ze alleen met naam en toenaam terug in de hardwarelijst en dan houdt het verder op.
  Iemand van de kennissen suggereerde een probleem met usb-drivers, maar wist daar het fijne niet van.
  Is er iemand die mij toch verder kan helpen?
 • Mocht je de software nog ergens hebben, als je die installeert, zoekt die automatisch naar updates. Kans is dan dat het erna wel werkt, ivm Vista.
 • dat soort schijven hoort het gewoon zonder meer te doen, ook in vista.
  wellicht vorige keer onveilig verwijderd?
  doen ze het wel in een andere pc?
  doen andere usb-apparaten het wel op je vista pc?
  koppel eens alle usb-apparaten af, ga dan naar configuratiescherm, systeem, hardware, apparaatbeheer, en verwijder(!) alle usb-vermeldingen. zet de pc echt uit (dus geen slaapstandflauwekul) en zet hem weer aan. nu worden alle usbapparaten opnieuw geïnstalleerd.
 • Nog een tipje misschien, de LaCie heeft ook een USB power kabel. Bij sommige PC's werkt de USB data kabel niet zondermeer.

  Bij mij moest ik de powerkabel ook aansluiten, vervelend want het kost je 2 USB poorten.
 • Beste mensen, dank voor alle tips maar het probleem is nog altijd niet opgelost hoezeer ik de mogelijke oplossingen ook heb uitgeprobeerd.
  Even terug naar wat het is:
  Windows Vista herkent als externe hardware wel een LaCie drive en een USB-stick maar geeft niets te zien in Deze Computer en Schijfbeheer.
  De externe apparaten werken probleemloos op andere pc's (is bij verschillende kennissen met Vista en XP vastgesteld).
  Er moet dus iets fout zitten in mijn Windows Vista en niet in de externe apparaten. Maar wat???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.