Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Norton Removal Tool

Pietertje
6 antwoorden
 • Ik heb Norton System Works 2004 op de normale wijze via Software etc. van mijn computer verwijderd, echter in het register zijn nog tientallen sleutels (Symantec) achtergebleven. Ik dacht die met NRT te kunnen verwijderen, maar als ik het programma opstart verschijnt er in het scherm 'Symantec Winfax Pro'met de mededeling dat ik dat programma eerst moet verwijderen voor NRT kan worden gestart. Maar er is geen spoor van Winfax Pro te vinden dus kan het ook niet verwijderen. Ik zit dus in een pad-stelling. De sleutels met de hand uit het register verwijderen had als resultaat dat XP niet meer opstartte, dus dat is geen optie. Wie kan mij van advies dienen?
 • ik denk dat je vooreerst zou kunnen volstaan met reageren op die foutmelding (dus eerst het register afzoeken naar winfax pro en die vermeldingen verwijderen) want je moet ervanuitgaan dat die opmerking niet zomaar gemaakt wordt… dat is info die de nrt uit het register leest.
  nadien zou je dus de nrt verder kunnen laten doorlopen.
 • Misschien deze Norton removal tool gebruiken, verwijdert meer dan Software etc.

  http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039


  Daarna kun je mappen verwijderen.

  Zoeken en verwijderen van Symantec uit het register raad ik af, heb dit zelf gedaan en daarna was ik alles kwijt, moest het systeem XP home ( SP2 ) compleet opnieuw installeren met verlies van alle data.
 • Je kunt inderdaad lelijk onderuit gaan als je alles in het register waar Norton of Symantec in voorkomt verwijdert. Maak dus altijd eerst een backup van het register voor je begint te sleutelen! Ik verwijder meestal zelf alleen de sleutels die verwijzen naar een map. Dus bv. C:\Program Files\Symantec enz. Dan kan er in principe niet veel misgaan.
 • Alles goed en wel, maar hoe kun je bij je backup komen, als Windows niet meer wil opstarten. Ook met het programma Erunt of export register naar mijn documenten helpt niet veel als alles niet meer te bereiken is.

  In mijn geval moest ik via de recovery diskette alles opnieuw installeren.

  Ik had de register sleutel van Symantec Core LC verwijderd, wees op uw hoede.
 • Ik betwijfel overigens of de bewuste Symantec sleutel naar een pad zoals door mij gezegd verwees! Ook betwijfel ik het of alleen door deze sleutel te verwijderen Windows niet meer op wil starten. Zelf ben ik ook door schade en schande wij(s)(zer) geworden, maar ik heb ze nog nooit zo bruin gebakken dat ik Windows zelfs in de veilige modus niet meer kon opstarten. Maar in ieder geval bedankt voor de tip, de bewuste sleutel heeft van nu af mijn extra aandacht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.