Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerk met vista en XP werkt maar gedeeltelijk

jolo
9 antwoorden
 • Ik heb mijn XP geupgrade naar Vista. Op mijn laptop zit XP. Mijn PC is met een kabel direct aangesloten op een router, zo ook de laptop maar dan draadloos. Laptop en PC vormden onder XP een netwerk.
  Nu ik met mijn PC overgegaan ben op Vista ziet mijn PC wel de laptop; ook de bestanden zijn toegankelijk.
  De XP-laptop ziet echter niet de Vista-PC.

  Op adviezen die ik oppikte heb ik op de de laptop een programma gedownload, maar dat helpt niet (http://support.microsoft.com/kb/922120).
  Ook heb ik mijn gebruikersaccount de beveiliging uitgeschakeld.
  De naam van het netwerk op de Laptop en PC zijn dezelfde 'THUIS"'.
  Wie kan mij verder helpen? :o
 • [quote:ce269cba76="Harry van I"]De XP-laptop ziet echter niet de Vista-PC.[/quote:ce269cba76] Check om mee te beginnen deze topic over onderwerp gedeelde map in Vista werkt niet.
 • Bedankt Jolo, ik heb de topic doorgenomen en alles nagelopen; alles staat goed!
  Mijn XP-laptop ziet trouwens wel de router maar niet de Vista-PC.
  Hoe verder?
 • Heb je ook op de PC en op de laptop dezelfde naam als gebruikersaccount?
 • Ja, op beidecomputers gebruik ik dezelfde gebruikersaccount. Of bedoel je de naam van het netwerk? (voor beiden gebruik ik THUIS)
 • Check dan nog even op de site van Planet onderwerp Vista en XP in je netwerk. Zodat je dan eventueel kunt melden bij welke stap het misgaat.
 • Ik heb de link opgezocht, uitgeprint en ben er zorgvuldig door heengegaan. In STAP 2 blijf ik de Time-out melding krijgen.
  STAP 3, alles staat goed.
  Jolo, heb je nog een advies?
 • [quote:9fbd06fdce="Harry van I"]In STAP 2 blijf ik de Time-out melding krijgen. [/quote:9fbd06fdce] Als je er zeker van bent het juiste ip-adres hebt getypt, en ook de Vista firewall had gecheckt. Draai je overigens alleen de Vista firewall? Indien je zelf een firewall had geïnstalleerd. Welk merk/type firewall? Hoe had je die geconfigureerd? En staat in dat geval de Vista firewall uit?
 • Jolo:
  Ik had op mijn Vista PC twee firewalls aanstaan: McAfee en Vista
  1: beide firewalls uitgezet: XP-Laptop ziet Vista-PC
  2. Vista firewall weer bijgezet: XP-Laptop ziet Vista-PC
  3. Vista uit en McAfee aan: XP ziet geen Vista

  Ik heb nog wat geexperimeenteerd met McAfee maar ik krijg die Firewall niet goed bij; ik laat de firewall van McAfee uitstaan. Ik neem dat de Firewall van Vista voldoende is.
  hartelijk dank voor de hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.