Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP maakt geen herstelpunten

None
26 antwoorden
 • Door Windows XP Home worden op mijn pc geen herstelpunten gemaakt, hoewel systeemherstel NIET is uitgeschakeld. De hoeveelheid geheugen voor systeemherstel staat voor beide partitities (C en D) op maximaal. Ik zou graag willen dat er regelmatig herstelpunten worden gemaakt, maar hoe doe ik dat? Wie weet raad?
 • Heb je dan wel de ruimte op beide schijven ervoor? anders werkt systeemherstel ook niet.

  Overigens is het voor de systeemschijf voldoende en ook vaak minimaal, het gaat eigenlijk alleen om het register in de submap snapshot van die restore map system volume information.
 • is idd een mogelijke oplossing: systeemherstel uitzetten, schijfopruiming uitvoeren, systeemherstel terug aan.
 • Aan de schijfruimte kan het haast niet liggen, op de C-schijf is nog 12 GB vrij en op de C-schijf 85 GB. De tip van Passer ga ik even uitproberen.
 • Passer, ik heb gedaan wat je zei, nu is het afwachten of het geholpen heeft. Ik zag wel dat er net een herstelpunt is gemaakt :)
 • Dan is het toch de schijfruimte geweest? :? :o
 • Weet ik niet, 12 GB lijkt me toch wel genoeg :roll:
 • Vergeet niet om de schijfruimte voor die herstelpunten drastisch te verlagen. Zo "ergens" rond de 500 Mb is meer dan voldoende voor een leuk aantal herstelpuntjes. Wat moet je met een herstelpunt van november (of eerder) van vorig jaar…..??
 • Daar heb je wel gelijk in ja, zover in het verleden heeft weinig zin :)
 • De tip van Passer: systeemherstel uitzetten, schijfopruiming en systeemherstel aanzetten heeft helaas niet geholpen. Sterker nog, het herstelpunt dat was gemaakt toen ik dit had gedaan is spoorloos verdwenen :cry: . Heeft iemand hier een verklaring voor?
 • Je kunt ook nog eens hier kijken……
 • Dat zal ik doen, maar dan wel morgen :)
 • @ Lion,

  ik heb systeemherstel opnieuw geinstalleerd zoals daar wordt beschreven. Nu nog een keer afwachten of dit wel heeft geholpen.
 • [quote:8950984977="apriethoff"] Sterker nog, het herstelpunt dat was gemaakt toen ik dit had gedaan is spoorloos verdwenen :cry: . Heeft iemand hier een verklaring voor?[/quote:8950984977]oeps… :oops: 'k had je ervoor moeten verwittigen, maar dacht dat je dit wel zou weten: als je systeemherstel uitzet worden al je herstelpunten automatisch gewist, zet je het aan dan wordt er dadelijk een (nieuw, met de situatie van dàt ogenblik) aangemaakt. Sorry dat ik het je niet vertelde…
 • [quote:f1b7d8c680="Passer"][quote:f1b7d8c680="apriethoff"] Sterker nog, het herstelpunt dat was gemaakt toen ik dit had gedaan is spoorloos verdwenen :cry: . Heeft iemand hier een verklaring voor?[/quote:f1b7d8c680]oeps… :oops: 'k had je ervoor moeten verwittigen, maar dacht dat je dit wel zou weten: als je systeemherstel uitzet worden al je herstelpunten automatisch gewist, zet je het aan dan wordt er dadelijk een (nieuw, met de situatie van dàt ogenblik) aangemaakt. Sorry dat ik het je niet vertelde…[/quote:f1b7d8c680]Ach, nu is het een leermoment. Overigens kan het, bij normaal gebruik van systeemherstel, af en toe helpen om alle herstelpunten behalve de laatste te laten verwijderen, bij schijfopruiming klikken op 'meer opties' en dan onder 'systeemherstel' te klikken op 'opruimen'.
 • [quote:53f7dc1c2b="Passer"][quote:53f7dc1c2b="apriethoff"] Sterker nog, het herstelpunt dat was gemaakt toen ik dit had gedaan is spoorloos verdwenen :cry: . Heeft iemand hier een verklaring voor?[/quote:53f7dc1c2b]oeps… :oops: 'k had je ervoor moeten verwittigen, maar dacht dat je dit wel zou weten: als je systeemherstel uitzet worden al je herstelpunten automatisch gewist, zet je het aan dan wordt er dadelijk een (nieuw, met de situatie van dàt ogenblik) aangemaakt. Sorry dat ik het je niet vertelde…[/quote:53f7dc1c2b]

  Volgens mij een communicatiestoring:
  Hij [u:53f7dc1c2b]HAD[/u:53f7dc1c2b] SR al "aan en uit" gezet en vervolgens hierna geconstateerd dat er een herstelpunt gemaakt was, zoals het hoort. [u:53f7dc1c2b]Later[/u:53f7dc1c2b] zag hij dat het eerder gemaakte herstelpunt weer foetsie was….. En da's inderdaad vreemd!
  Maar wellicht is het nu opgelost…..
 • Precies, zo zit het. Maar het opnieuw installeren heeft ook niet geholpen :cry: Ik snap er helemaal niets meer van :roll:
 • http://support.microsoft.com/kb/q302796/

  http://support.microsoft.com/kb/q301224/

  Wat info.
 • okee dankjewel, ik zal eens gaan grasduinen hierin
 • Kijk, Lange Pier (een pb'tje werkte niet), en daar ben ik de avond voordat jij die kb links plaatste eveneens druk mee geweest!
  Maar zonder al te veel in te breken in dit draadje (een voorbeeld is noodzakelijk!):

  Ik heb in die kb zoektermen als "systeemherstel", "problemen systeemherstel", etc., etc. in het zoekvenster gezet…..
  Het enige dat dan wordt gevonden zijn onderwerpen die er niets mee te maken hebben: http://support.microsoft.com/kb/327160/nl en http://support.microsoft.com/kb/836528/nl
  Waarom komt dat ding niet aan met de links zoals Lange Pier deze weergeeft???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.