Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma`s met en zonder registry

Anoniem
andre@home
2 antwoorden
 • Hallo beste mensen,

  Ik wist niet echt wat voor titel e kiezen maar ik ga mijn issue hier even uitleggen en hoop dat er een manier is om het toch werkende te krijgen.

  Zoals we allemaal weten wordt bij het installeren van programma`s zoals applicaties en games [b:609d5050e1]data opgeslagen in de registry[/b:609d5050e1].

  Bij sommige games en programma`s kan je de volledige directory in de registry gewoon wissen en toch start het programma/spel gewoon op en werkt prima.
  Maar bij de meeste software gaat dat niet.
  Installeer software op je D:/ partitie en formateer je C schijf maar eens.( Niet doen natuurlijk het is maar een voorbeeld).
  Sommige software kan ik dan gewoon weer opstarten zonder het eerst weer opnieuw te moeten installeren.

  Nu wil ik graag een programma installeren op een memory stick om dit op mijn werk te kennen gebruiken maar het werkt niet om dat het de desbetreffende registr gegevens niet heeft.

  Is er een moglijkheid om ouderwets de registry data weer gewwoon in een directory in de doelmap te krijgen zodat het programma gewoon werkende te krijgen is?

  Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd dus als iemand hier een opslossing vor heeft hoor ik het graag.

  Alvast bedankt.
 • Heb je al eens naar portable software gekeken? Bijvoorbeeld http://portableapps.com/ , mogelijk kan men je op het forum aldaar ook verder helpen. Van veel programma's bestaan ook al portable versies, kun je dus ook eens naar zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.