Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met Windows Update 816093

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Zoals ik in de titel al aangeef heb ik een probleem met windows update 816093 (Security Update Miscrosoft Virtual Machine).

  Het probleem is als volgt: direct na het opstarten van en inloggen op de pc krijg ik een melding dat de genoemde update klaar staat om geïnstalleerd te worden. Als ik dit vervolgens doe, krijg ik na enkele momenten de melding "This setup will only upgrade over an existing version of the Microsoft VM.". Hierna moet ik de pc opnieuw opstarten. Echter, na het opstarten komt de update weer terug. De update geschiedenis geeft aan dat het updaten geslaagd is.

  Nu heb ik zelf al het een en ander opgezocht op internet, maar ik kom vooral berichten tegen die hetzelfde probleem omschrijven maar waarbij er geen oplossing gegeven wordt.

  Ik heb al geprobeerd om de Microsoft VM te verwijderen (ik gebruik toch enkel de VM van Sun), maar voor zover ik kan nagaan is de Microsoft VM helemaal niet geïnstalleerd.
  Ik kan de genoemde update natuurlijk wel verbergen via de Windows Update site, maar dat is slechts symptoom bestrijding.

  Voor de volledigheid: het gaat om een Windows XP Pro SP2 machine en alle andere updates worden probleemloos geïnstalleerd.

  Weet iemand de oplossing?
 • [quote:5aef4d9368="human printer"]Zoals ik in de titel al aangeef heb ik een probleem met windows update 816093 [/quote:5aef4d9368] Had je op de site van Microsoft artikel 816093 al gecheckt http://support.microsoft.com/?kbid=816093
 • Jolo, dat artikel had ik al bekeken. Er staat alleen niet echt een oplossing voor mijn probleem in.

  Ik heb inmiddels nog wel geprobeerd om de update handmatig te downloaden en te installeren, maar dat geeft hetzelfde resultaat wat op zich ook wel logisch is aangezien er helemaal geen Microsoft VM op systeem is geïnstalleerd (voor zover ik kan nagaan).

  Kan het misschien zo zijn dat er ergens toch nog een verwijzing of vlaggetje verkeerd staat waardoor Windows Update denkt dat er toch Microsoft VM is geïnstalleerd?
 • Misschien de cleanup facility van Windows

  http://support.microsoft.com/kb/290301
 • Bedankt voor het tooltje, wist niet dat het bestond. Het heeft mijn probleem echter nog niet opgelost.
 • Misschien zie ik het verkeerd, maar het lijkt me simpel.
  Je hebt geen VM geinstalleerd.
  De update installeert alleen als je die wel hebt.
  Als de update dus weer wordt aangeboden, niet installeren en aanvinken dat je hem niet meer terug wilt zien.
 • Dat ik de update niet kan installeren lijkt me inderdaad wel logisch, waar het me om gaat is dat hij toch met de update blijft komen.

  Ik kan hem inderdaad wel gewoon verbergen, maar zoals ik al in mijn openingspost aangaf is dat slechts symptoombestrijding.

  Ik geef toe dat het hier niet om een enorm groot probleem gaat (de computer werkt er niet minde om) maar ik ben gewoon benieuwd hoe dit kan en of er een trucje is om het te verhelpen.
 • [quote:de2299027f="human printer"] geen Microsoft VM op systeem is geïnstalleerd [/quote:de2299027f] Heb je in Configuratiecentrum > Software wellicht iets staan dat met je probleem te maken zou kunnen hebben? Op mijn PC met Windows XP Professional zie ik bij Windows Update geschiedenis geen Windows update 816093 en deze update wordt bij mij ook niet aangeboden door Windows update. En staat ook niet verborgen.

  Heb je al geprobeerd of je dit Windows update probleem kunt oplossen via applicatie ccleaner? Check ook nog deze How to troubleshoot common Windows Update, Microsoft Update, and Windows Server Update Services installation issues.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.