Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

usb poorten werken niet meer in windows vista

kingtim
4 antwoorden
  • Zoals de titel al zegt, mijn usb poorten werken niet meer goed in windows vista (mijn mobo is trouwens de p5b van asus).

    Het begon met dat ik een grondige anti- virus en spywarescan liet draaien (doe ik wel vaker, houdt mijn pc lekker schoon).

    Toen ik mijn pc herstartte werden mijn usb apparaten niet herkend (vista gaf daar geen melding van, het dacht dat er niks in de poorten zit… wat dus niet klopt).

    ik kan mijn usb poorten trouwens wel mijn usb stick laten lezen als ik de drivers van die ene poort reset (dit kan handmatig of door gewoon de pc te laten herstarten). dus de poorten werken wel, ze lezen alleen niet.

    Ik heb het volgende al geprobeerd:

    bij apparaatbeheer de usb drivers verwijderen en de pc opnieuw opstarten (zonder usb apparaten erin natuurlijk).

    de chipset/usb drivers opnieuw installeren.

    en de foutcontrole voor de usb poorten uitschakelen (hokje aanvinken).

    systeemherstel een paar dagen terug (toen de usb poorten wel werkten)

    dit heeft allemaal niet gewerkt.
    ik heb trouwens ook een pci kaart met usb poorten, deze werkt ook niet…


    ik hoop dat jullie weten wat het probleem is.

    ps. ik wil geen reacties zoals "ga upgraden naar xp" ik ben namenlijk blij met vista en heb nog niet zo veel problemen gehad (toegegeven, dit probleem is wel erg naar.)



    EDIT:
    het viel mij nu op dat het proces sfchost.exe nogal hard aan het werken is (25% op een quad core). en aangezien dat het plug en play proces is…
    weet iemand hoe ik dat kan repareren/controleren?

    2e editje:

    ik heb ook gezocht in m'n bios of er misschien toevallig iets met pnp o.i.d uit stond maar dat staat allemaal enabled, zelfs voor de zekerheid de bios met default settings gestart, geen verschil.
  • Moderator:
    ik plaatste een verkeerd antwoord, dat ik geveegd heb.
    Kan bericht op zich niet weghalen.
    Wilt u dit doen.
  • [quote:f2a7a521c9="kingtim"]mijn usb poorten werken niet meer goed in windows vista (mijn mobo is trouwens de p5b van asus). [/quote:f2a7a521c9] Ik heb zelf ook een P5B met multiboot, waaronder Windows Vista. Bij mij werkt de onboard USB "out of the box." Je zou deze topic op GoT kunnen checken. En als -met USB apparaten ingeplugd- je PC opnieuw opstart en tijdens de POST op de Tab toets drukt, zie je dan wel info voorbijkomen over je USB apparaten?
  • ik heb het topic op got bekeken, niets nuttigs/behulpzaams gevonden (behalve dat m'n moederbord misschien stuk is, wat ik betwijfel).
    Als ik de pc opstart met usb stick en draadloze netwerkkaart dan geeft m'n bios netjes aan dat er een usb storage device in zit (over de netwerkkaart zegt ie niks). De usb stick doet het dan ook in windows (staat ook netjes in apparaatbeheer), totdat ik de stick uit de poort haal en weer terug doe, dan komt de stick niet meer terug.

    het nare is dat het eerst wel allemaal prima werkte (tot gisteren dan…)

    Ik heb trouwens ook even een live cd van ubuntu gedownload en uitgevoerd, hier heb ik hetzelfde probleem als in linux, is het dan toch een bios/mobo probleem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.