Vraag & Antwoord

OS Windows

C Schijf Loopt Langzaam Vol

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hee, ik heb een probleem. Laatst kreeg ik opeens een bericht dat mijn C
  schijf nog maar 5 mb aan ruimte had. Ik was benieuwd waar dit van kwam, maar nadat ik alle bestand na was gelopen, merkte ik dat er voor
  nog geen 3 GB aan ruimte bezet was (inclusief verborgen bestanden).
  Dit terwijl mijn C schijf een capaciteit heeft van 17.7 GB. Dus ik vroeg me af waar die 14.7 GB heen was. Dit kon ik niet vinden, en na een tijd kon ik niets meer installeren omdat er 0 Mb vrije ruimte was. hierdoor kon ik de schijf ook niet defragmenteren enz.
  Ik besloot windows maar opnieuw te installeren. Toen was het probleem weg. Dit was 1 week geleden (ongeveer), Maar, nu begint het weer. Dus ik dacht, ik ben er snel bij, want nu heb ik nog 9 GB om me te redden. het loopt ongeveer 0.2 GB per dag vol :S. maar ik heb helemaal niets gedownload ofzo sinds de installatie. (ja, wat software zoals Acrobat Reader enz.)

  Help! ik snap het niet, Alvast bedankt ;)

  Bart0z
 • wat is het merk scanner wat je gebruikt
 • ik heb Norman virusbeveiliging enz. , en ik gebruik ZoneAlarm firewall. maar ik denk dat er iets mis is met mijn c schijf zelf,en niet een virus, want ik heb hem helemaal leeg gehaal.. echt HELEMAAL, en hij deed het vanaf het begin gelijk al weer..
 • [quote:c41a4d4210="bart0z"]maar ik denk dat er iets mis is met mijn c schijf zelf[/quote:c41a4d4210] Als je aan de harde schijf zelf twijfelt, zou je deze voor alle zekerheid kunnen testen met de diagnostische software van de fabrikant http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • als ik die data op een floppy heb gezet, en ik reset mn pc, moet ik dan mn pc van de floppy laten "booten"? want als ik dit niet doe, dan start mn pc gewoon windows op, maar als ik t wel doe, dan zegt ie: Cannot load DOS, press any key to retry.
 • [quote:a06e95b7b7="bart0z"] als ik die data op een floppy heb gezet (..)[/quote:a06e95b7b7] Om welk merk/type harddisk gaat het? En had je die diagnostische software van de fabrikant er wel opgezet volgens de instructies? En dus niet handmatig bestanden naar de floppy gekopieerd. Had je die diagnostische software van de fabrikant ook nog geprobeerd via een "bootable" CD-R(W)? Welke Windows versie draai je?


  Had je C schijf al gecheckt met een applicatie zoals SpaceMonger? Om te zien welke bestanden er steeds meer ruime innemen. Dat wil zeggen als je niet Windows Vista draait. De freeware versie ondersteund namelijk de volgende Windows versies
  [quote:a06e95b7b7]
  Windows 95 (OSR1 and OSR2), Windows 98 (second edition) Windows NT 4.0 (SP4), Windows 2000 (SP3), Windows XP Home (SP2), Windows XP Pro (SP2), and Windows Server 2003.
  [/quote:a06e95b7b7]
 • ik gebruik Windows Home (sp2), en ik hen een maxtor hadre schijf. ik had gewoon de engelse windows xp versie gedownload, en een 1.44 mb floppy gebruikt. het programma gestart, en gedaan wat ie zei dat ik moest doen. ik heb het niet met een cd geprobeert, omdat hij specifiek vroeg naar een floppy. ik kon niets anders doen.
  oh, ik zie nu dat ik ook een bootable disc versie kan downloaden.. ga ik dat even proberen. ;) oeps
 • als ik de cd versie download, dan krijg ik twee .BIN bestanden. die heb ik op een cd gezet, en mn pc op 1st boot device: CD-ROM gezet, maar als ik mn pc dan opstart, dan start hij gewoon windows op.
 • http://img205.imageshack.us/img205/7672/screenshotspacemongeruu9.jpg
  hier is de screenshot van spacemonger
 • [quote:cd5f0c5e8a="bart0z"]als ik de cd versie download, dan krijg ik twee .BIN bestanden.[/quote:cd5f0c5e8a] Je hebt die .ISO toch niet uitgepakt? Het is de bedoeling deze bijvoorbeeld via Nero te branden als image. Zie deze uitleg over CDRW - Hoe brandt ik een ISO CD-image met Nero Een alternatieve applicatie voor Nero is DeepBurner Free. En staat je CD/DVD speler/brander wel bovenaan/vooraan de Boot Sequence in het BIOS.


  Aan je Screenshot van Spacemonger is op dit moment nog niets vreemds te zien. Bewaar deze op een floppy of usb-stick. Geef 'm daarbij een zinvolle naam waar de datum instaat. Zodat je die later kunt vergelijken met de toekomstige Screenshots van Spacemonger.
 • ik heb nu die test gedaan. en daar komt niets uit.. het ligt dus niet aan mijn harde schijf volgens dat programma. Hij loopt ook niet meer vol.. maar het lijkt wel alsof hij iedere keer als ik ook maar íets installeer gelijk heel veel ruimte gebruikt. want als ik iets installeer wordt het ineens heel veel minder. maar als ik de groottes die op de mappen staan (als je je muis erop houdt) allemaal bij elkaar optelt, dan kom ik op nog geen GB aan data uit. en dat was vorige keer ook zo.
  snap je t nog? ;) :P
 • ohja, en als er staat: grootte: meer dan 386 MB, dan betekent dat toch wel dat het ongeveer 386 MB is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.