Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dynamische schijf?

None
10 antwoorden
 • Ik heb laatst een nieuwe zakelijke pc gekregen nadat de oude is afgeschreven. Mooi Vista Bussiness geinstalleerd vanaf de recovery partitie. Ik dacht ik ga mooi een dualboot maken. Dus ik installeer vistabootpro. De applicatie geeft bij alle opdrachten een fout, iets met een exportfunctie. In Computerbeheer zie ik dat ik 1 harde schijf heb. Maar er staat dynamische harde schijf bij. Ik heb mijn C schijf verkleind zodat ik 40 gb overhad voor een xp partitie. Ik de comp opstarten met de xp cd. Ziet hij de partitie niet. Wanneer ik acronis disk director installeer, wordt mij verteld dat dynamische schijven niet ondersteund worden. Op internet zag ik een middel om een dynamische schijf om te zetten naar en standaard schijf. Deze functie is niet beschikbaar in computerbeheer, omdat deze grijs is. Een belletje naar de hp helpdesk leverde mij een gebrabbel op over de bios. Dus ik in de bios kijken naar de storage instellingen. Niets over te vinden.

  Dus ik kan geen dual boot maken, omdat HP mij dat opdringt. Ik heb het nodig om applicaties op XP te testen. Iemand een idee
 • Aangezien het een vrij nieuwe pc betreft zal het wel om SATA schijf gaan. Standaard worden deze schijven (eigenlijk de controlers) meestal niet door de installatie van XP herkend. Je dient de drivers dus toe te voegen tijdens de installatie van XP. Dit kan je doen door de juiste drivers op te sporen (fabrikant moederbord?) en op floppydrive te zetten. Vervolgens start je de installatie van XP en druk je in het begin (bij het laden van de drivers) op F6 om de juiste drivers te laden. Denk dat dit het probleem wel oplost.
 • Sinds een paar jaar kun je de sata controller in de bios op IDE modus zetten of van de native mode afhalen voor het installeren van XP.

  Overigens snap ik niet of Vista nu ook op die dynamische schijf staat of niet.
 • het laden van die sata drivers herken ik me van een probleem dat ik al eerder heb gehad. Maar ik heb geen diskette drive. Het is wel een sata schijf dat weet ik zeker. De vista staat gewoon op de dynamische schijf. Ik heb overigens wel in de bios IDE modus aangezet, maar dat werkt dus helaas niet.
 • Je kunt XP niet op een dynamische schijf installeren.

  Kun je die schijf er niet even in een andere PC erbij hangen, Vista kopiëren, schijf opnieuw indelen als standaard, 1e partitie aktief maken, Vista terug zetten en de schijf weer terug hangen en XP installeren, dan met Vistabootpro de Vista opstartpaden weer herstellen.
 • Een dynamische schijf heeft niets te maken met het feit dat het een SATA schijf is. In Windows heb je 'basic disks' en 'dynamic disks'. Een dynamic disk maakt het mogelijk om softwarematig twee schijven te stripen of in een mirror te zetten.

  Als je een schijf wil converteren van dynamisch naar basic, moet deze leeg zijn en dus geen enkele partitie bevatten. Het omzetten van basic naar dynamisch kan wel met behoud van data. Je zal dus even iets van een ghost image moeten maken, de schijf leeg gooien (de bewuste partitie verwijderen) en de ghost image terugzetten. Bij het terugzetten van de image wordt automatisch een basic disk aangemaakt met de originele partitie.
 • Het maakt volgens mij niet uit of Vista nu een dynamische of basic disk configuratie gebruikt, aangezien dit niets weinig met de installatie van Windows XP te maken heeft, dus denk niet dat je daar het probleem moet zoeken.

  Windows XP herkend je schijf niet. Wat staat er in de handleiding van je moederbord of op de site van de fabrikant. Daarin staan meestal de stappen die je kan ondernemen om een bepaald besturingssysteem te installeren.
 • Bedankt allemaal voor de reacties. Ik ga ermee aan de slag. Ik vind dit zo'n fijn forum, meteen goede oplossingen. Bedankt mensen!
 • [quote:321de761d7="Lange Pier"]Sinds een paar jaar kun je de sata controller in de bios op IDE modus zetten of van de native mode afhalen voor het installeren van XP.[/quote:321de761d7]
  [quote:321de761d7="Phaldmmor"]Het maakt volgens mij niet uit of Vista nu een dynamische of basic disk configuratie gebruikt, aangezien dit niets weinig met de installatie van Windows XP te maken heeft, dus denk niet dat je daar het probleem moet zoeken.

  Windows XP herkend je schijf niet. Wat staat er in de handleiding van je moederbord of op de site van de fabrikant. Daarin staan meestal de stappen die je kan ondernemen om een bepaald besturingssysteem te installeren.[/quote:321de761d7]

  Tuurlijk wel, overigens staat de controller nu op IDE modus en als de schijf als "basic disk" wordt aangemaakt, kan er gewoon XP naast Vista geïnstalleerd worden.
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;283421
 • OWh weer wat geleerd :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.