Vraag & Antwoord

OS Windows

Trage programma's

5 antwoorden
  • Ik heb een probleem; sinds een paar dagen doen een aantal programma's er abnormaal lang over om op te starten. Om te beginnen explorer.exe doet er ongeveer 5-10 minuten over, dit maakt het opstarten van de pc ook zo lang duren. Het opstarten van Winamp duurt ongeveer een half uur. Ik heb geprobeerd te defragmenteren, maar het defragmenteerprogramma loopt vast en is niet bruikbaar. Browsen door mijn computer gaat goed, alleen zodra ik op 'deze computer' komt loopt hij vast. Er lopen geen vreemde programma's, het cpu en werkgeheugen worden ook niet meer dan normaal gebruikt. Ik heb een totale virusscan gedaan met AVG, maar hij kon geen virus vinden. Ik heb een systeemherstel gedaan naar voordat deze symptomen kwamen, ook zonder resultaat. Ik heb de laatste updates verwijderd, zonder resultaat. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar rond de tijd dat dit begon werkte Java niet goed, alles wat met java te maken had werkte niet of sloot zichzelf af. Dat heb ik inmiddels opgelost. Mijn pc: dual core 2,4 ghz 2 gb ram dus hij zou iets uh sneller moeten zijn! Graag enige reacties? Heel erg bedankt!
  • doe is een totale virruscan met hitmap pro
  • Defragmenteren van een NTFS bestandssysteem is sowieso onzin, wordt het eerder langzamer dan sneller van. Kijk met Autoruns wat er zoal loopt op de achtergrond. http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx Denk toch echt dat er iets mee opgestart wordt wat de boel sterk vertraagd. Ook met HijackThis te bekijken en uiteraard met taakbeheer.
  • Bedankt voor het snelle antwoorden! Er was echter een simpele verklaring waar ik niet aan gedacht had: de kaartlezer werkte om de een of andere reden niet goed, nadat ik deze had uitgeplugd werkt alles weer goed. Ik zal toch hitman pro eens runnen, bedankt voor die tip!
  • HitmanPro maakt meer stuk dan je lief is, maar ja, het is jouw feestje.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.