Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Printer installatie probleem

Anoniem
Harry van I
7 antwoorden
 • Oude printer (HP 820Cxi) met parallel kabel voorzien van een een 25pins contrastekker met aan de andere kant van het snoer een USB.
  Mijn XP laptop heeft geen parallel aansluiting.
  Printer aangesloten en de laptop ziet de printer, vraagt om de driver op te zoeken op het Internet, vervolgens kom ik na enige minuten in een keuze menu waar 2 printers genoemd staan waaronder de 820Cxi. Geinstalleerd, testpagina afgedrukt; goed gelukt dacht ik. De volgende dag bleek de laptop de printer niet meer te herkennen; hij meldde onbekende hardware. Testpage afdrukken lukt ook niet. Vervolgens de printer gedeinstalleerd, werk ook niet. Ten einde raad, na systeem herstel (2 dagen terug) laat de printer zich weer installeeren. Maar de volgende dag was het weer mis…..
  Wat doe ik fout of kan ik beter doen.
 • Misschien heb je hier iets aan.
 • Dank voor de tip.
  De genoemde HP site: Open the WIN.INI file.
  Click Start and Run . Type msconfig and click OK . Click the WIN.INI tab.
  Click the plus (+) next to [PORTS] and click to remove the checks from any checked USB ports in the list.
  Click the plus (+) next to [PRINTER PORTS] and click to remove the checks from any checked USB ports in the list.

  In de WIN.INI tab komen echter geen [PORTS] voor.

  Het probleem is dus nog niet opgelost. Wie helpt mij verder?
 • Heb jij (Harry) inmiddels een oplossing gevonden? Ik heb namelijk hetzelfde probleem met deze printer, maar dan met Vista.
 • Poliev, helaas heb ik geen oplossing gevonden. De printer heb ik weggedaan en voor € 40,- heb ik een eenvoudige nieuwe printer gekocht. Scheelt een hoop ergenis.
 • mijn ervaring (en ook al enkele keren op fora gedeeld) met zulke verloopkabels is dat je er een driver voor nodig hebt. waarna het prima functioneert.
  dus op zoek naar merk/type van het verloopstuk en met die gegevens de driver ophalen.
  (overigens: die keren dat ik zo´n ding nieuw in een winkel zag (of bij conrad ..) zat er een driverschijfje bij.)
 • Er zat ook wel een CD-rom met drivers bij. Maar dit waren drivers voor Windows98. Kabel zou op Windows Vista gewoon standaard moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.