Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen partitie mogelijk in Vista...

Anoniem
Jim van Zweeden
3 antwoorden
 • Hoi!

  Misschien weet iemand wat bij mij het probleem is.

  Ik heb Windows Vista x64. Ik heb vijf schijven, waarvan 4 in RAID en 1 WD Raptor als hoofdschijf voor mijn windows.
  Nu heb ik met installeren de 35 GB grote hoofdschijf ingedeeld in 1x 20 en 1x 15. 20 GB leek mij voldoende voor alleen windows.
  Dat bleek fout gedacht en ik heb nu nog maar 1 GB ruimte vrij. Dat is stom, maar dat is nu eenmaal gebeurd.

  Nu wil ik echter OF 5 GB van de ene schijf bij mijn windows-schijf bijschrijven. Of beide schijven mergen zodat er 1 schijf van 35 GB ontstaat.

  Helaas kan dit niet in het eigen partitieprogramma van Vista, maar ook niet in Paragon Partition Magic 9.0, en dat is toch de laatste versie die vista ondersteunt.

  Wie kan me helpen om dit voor elkaar te krijgen, zonder dat ik vista opnieuw moet installeren?
 • GParted gebruiken.

  Je kunt de ISO downloaden (ca. 30MB), als je die op CD brandt dan levert dat een opstartbare CD op met een complete partitiemanager.

  GParted (hoewel gebaseerd op linux, en daarom ook gratis) is zeer zeker in staat om een bestaande NTFS-partitie te vergroten zonder gegevensverlies. Gewoon (ook met GParted) eerst die 15 GB partitie verwijderen en de dan vrijgekomen ruimte aan je Vista partitie toevoegen.

  Succes ermee.

  Gr,
  Jim
 • oke, bedankt!
  Dan nog één vraag. Ik heb wel veel programma's geinstalleerd op die 15 GB schijf. Kun je hiervan gewoon een back-up maken en die dan terugzetten, of moet ik ze sowieso opnieuw installeren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.