Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan niet meer inloggen in Windows XP - Voor de specialisten!

Anoniem
huugie-crx
4 antwoorden
 • Allen,
  Ik heb windows XP SP 2. Kon het aardig volhouden met 5 GB als partitie voor Windows XP, maar na alle service packs en installaties diende ik de structuur te wijzigen qua partities. Ik heb met ghost een image gemaakt van het geheel en daarna via PQmagic 6.0 de primary bootsector van 5 GB (Primary) geformateerd en logical gemaakt. Daarna heb ik via merge 2 partities van 5 GB samengevoegd en heb nu een primary partitie NTFS van 10 GB. De image kan ik ook terugplaatsen op de 10 GB partitie (C:\). De computer boot ook netjes met XP Professional SP2, maar bij het inlogscherm kom ik niet verder. Ik log in met mijn administrator account en dat gaat, maar na het inloggen schakelt XP direct over naar Log Off. Ook met een ander account gebeurd dit. Ook met het administrator account gebeurd dit, en dit geldt ook voor de veilige modus. Conclussie: XP start op en alles ziet er correct uit, maar inloggen kan ik niet meer. Na inloggen direct logoff met alle acounts die ik heb. Heeft iemand een oplossing hiervoor? BVD!!!
 • ————————————————————————————-
  http://www.9lives.be//forum/showthread.php?t=253398


  Here is the solution to the logon - logoff issue in Windows XP.

  Enter the Recovery Console

  Boot the system using the Windows XP CD-ROM. In the first screen when the Setup begins, read the instructions press "R" (in the first screen) enter the Recovery Console. Type-in the built-in Administrator password to enter the Console. You'll see the prompt reading C:\Windows (Or any other drive-letter where you've installed XP)

  Type the following command and press Enter.

  CD SYSTEM32
  (If that does not work, try CHDIR SYSTEM32)

  COPY USERINIT.EXE WSAUPDATER.EXE

  Quit Recovery Console by typing EXIT and restart Windows.

  You'll be able to login successfully as you've created the wsaupdater.exe file (now, a copy of userinit.exe)

  Now, change the USERINIT value in the registry (see Phase II in this page) and change it accordingly.
  en dan die phase 2 was :
  Citaat:
  Click Start, Run and type REGEDIT. Navigate to:

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion\Winlogon]

  In the right-pane, change the value of Userinit to "C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,"

  Type the above value exactly as given, including the comma - exclude the quotes. Also, change the path to userinit.exe appropriately, if Windows is installed in a different drive.

  ——————————————————————————–

  Werkt ook NIET, iemand suggesties?
 • Je weet zeker dat het een primaire partitie is?

  Overigens is die versie van PM met een lagere versie NTFS uitgerust, voor NT.

  En die IMAGE is alleen van XP?, niet van die partitie? dus alleen van de inhoud?

  Kon je die IMAGE ook terugzetten zonder die partitie te formateren?

  Misschien overnieuw beginnen en dan die partitie in eerste instantie weer van 5 gb maken en dan die IMAGE terugzetten en proberen.

  http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/gparted/gparted-livecd-0.2.5-5.iso
  Doe het met Gparted, de ISO als IMAGE op een cd branden en ermee opstarten.
 • partition magic 6 had een primary bootsector gemaakt van 8 mb. Deze heb ik met een andere (schone) image van XP kunnen verplaatsen (mounten) met een andere partitie. Daarna heb ik de oorspronkelijke image weer terug geplaatst… en als een wonder……. ik kon weer inloggen!!!!!… dus het werkt momenteel. De primary partitie waar XP op draait is nu wel D:\ geworden… Tja… maar het werkt wel.. en dat doet mij goed. Bedankt voor de reaktie!!! Groet, Maikel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.