Vraag & Antwoord

OS Windows

Media Player, afspeelllijsten

Anoniem
lion
9 antwoorden
 • Ter info: ik maak zelden gebruik van WMP, dus mijn kennis hiervan is abominabel…..

  Kort geleden heb ik WMP opgewaardeerd naar v11. In de vorige versie bleek het al mogelijk om een *.mpeg'je dat ik ooit eens afgespeeld had vanaf een CD heel simpel opnieuw af te spelen, maar dan zonder CD…
  Ergens is dus een kopie neergepoot en in de database (afspeellijst) gezet.
  Na de upgrade kon ik alles dat ooit vanaf CD was geladen, niet meer terugvinden, wel diverse andere zaken welke op het systeem aangetroffen werden (MP3, WAV's, MIDI's, e.d.)

  Toch ben ik niet gecharmeerd van dit alles. De vragen zijn dus:

  1) Hoe "clean" ik die hele database (afspeellijsten). Kan Ccleaner dit, of kan / moet dit via WMP?
  2) Hoe voorkom ik dat alles dat ik afspeel in afspeellijsten wordt vermeld.

  (En 3: Is op een of andere wijze te verklaren dat, na de upgrade, media welke vanaf CD waren afgespeeld ineens "foetsie" zijn….?)
 • Als je niet wil dat je alles wat je afpeelt in een lijst wordt opgeslagen moet je na het bekijken/luisteren van het bestand met de rechter muisknop op het bestand klikken en daar op "Uit lijst verwijderen" klikken. Zo voorkom je dat het dus opgeslagen wordt.

  Om je afspeellijsten te legen, ga je naar "Mediabibliotheek" en klik op het pijltje om video of muziek te selecteren, dan zou je de lijsten kunnen verwijderen door deze te selecteren en te deleten. Ook zou je eens kunnen kijken in het optie menu om je instellingen nzo aan te passen zodat wmp niet automatisch bestanden in een afpeellijst opslaat (in bovenste balk rechts muisklikken , dan extra, dan opties…in tabblad Speler zie je instellingen voor speler staan, en daar zou je wat weg kunnen vinken). dit moet je in wmp doen, maar ccleaner verwijdert de achtergebleven data.

  Het is denk ik vrij normaal dat als je wmp upgegrade hebt de bestanden van je vorige versie foetsie zijn, dit heb ikzelf ook mee mogen maken.

  Succes.
 • Oh ja, vergeet vooral niet dit effe weg te vinken: bovenste balk rechtsklikken= extra= opties= tabblad privacy selecteren= zie onderaan"geschiedenis", vinkje ervoor weghalen dus.
  Ju kunt dan eventueel je cache nog even legen, en de geschiedenis wissen.
 • [quote:1728166e99="PascalLaan"]Het is denk ik vrij normaal dat als je wmp upgegrade hebt de bestanden van je vorige versie foetsie zijn, dit heb ikzelf ook mee mogen maken.
  Succes.[/quote:1728166e99]

  Nou, om je de waarheid te zeggen: bij die upgrade is alles wat op HD stond aan mediabestanden afgesnuffeld en gevonden (+ in bibliotheek opgeslagen, blijkbaar?).
  De vorige versie WMP had ook nog wat .mpeg's in z'n bibliotheek staan, welke ooit vanaf CD afgespeeld waren. Die zijn "dus" niet meegenomen.
  Dank voor alle verdere wijze raadgevingen! :D

  Ik zag overigens de parameter [b:1728166e99]/prefetch:1[/b:1728166e99] als programma schakeloptie staan. ("C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" /prefetch:1)
  Enig idee wat deze inhoudt?
 • Geen idee waar je dit vanaf tovert, ik neem aan in de map prefetch?? of waar moet ik dat zoeken?
  Volgens mij heeft dit met voorkeursinstellingen te maken.
 • [quote:31a00f3ea6="PascalLaan"]Geen idee waar je dit vanaf tovert[/quote:31a00f3ea6]

  Ik wel. Heel simpel uit de eigenschappen van de snelkoppeling….. :wink:
 • [quote:356301d1c8="lion"]Nou, om je de waarheid te zeggen: bij die upgrade is alles wat op HD stond aan mediabestanden afgesnuffeld en gevonden (+ in bibliotheek opgeslagen, blijkbaar?).
  De vorige versie WMP had ook nog wat .mpeg's in z'n bibliotheek staan, welke ooit vanaf CD afgespeeld waren. Die zijn "dus" niet meegenomen.
  Dank voor alle verdere wijze raadgevingen! :D [/quote:356301d1c8]

  Ik ben hier ook tegenaan gelopen. Alle tags verwijderd uit mijn media bestanden en wat blijkt? Bij de eerstvolgende herstart van de mediaplayer, staan er weer bestanden in de afspeellijst. Hardnekkig dus. Om dit te voorkomen zul je via bestandseigenschappen - tabblad Algemeen - van de desbetreffende files de info moeten verwijderen. Daaruit haalt de mediaplayer nl de info.

  Via het proggie "TuneUp Utilities kun je een en ander goed instellen. Zeer fijn programma. PM me maar als je interesse hebt.
 • In mijn spaarzame tijd ga ik eerst eens kijken wat ik handmatig kan. Dat doe ik altijd eerst voordat ik evt. progjes aan het werk zet…. :wink:
  Wat betreft WMP: daar heb ik nog niet echt tijd voor gehad.
 • [quote:7a77c16b0c="lion"]In mijn spaarzame tijd ga ik eerst eens kijken wat ik handmatig kan. Dat doe ik altijd eerst voordat ik evt. progjes aan het werk zet…. :wink: Wat betreft WMP: daar heb ik nog niet echt tijd voor gehad.[/quote:7a77c16b0c]

  Zelf de boel uitvogelen is sowieso altijd een goed uitgangspunt. Toch wil ik je de ins-en-outs van TuneUp Utilities niet onthouden. De mogelijkheden ervan zijn namelijk zeer talrijk. Natuurlijk niet alleen om een setting van de MediaPlayer te wijzigen. Kijk er maar eens na, wanneer het je uitkomt. In geval van interesse, weet je me te vinden ;)

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.