Vraag & Antwoord

OS Windows

2 x XP?

13 antwoorden
 • Ik heb 2 harde schijven in mijn pc. A=80 Gb B=250 Gb Op A staat mijn XP en op B vooral data. Ik heb gehoord dat ik beter Xp op mijn grootste harde schijf kan zetten B dus. Kan ik eerst XP op B zetten, en daarna A formatteren? In eerste instantie staat dan XP dus op 2 verschillende schijven. Of is hier een makkelijker oplossing voor?
 • Niet de grootste maar de snelste schijf kun je het beste je OS op zetten. Als je geen klachten qua snelheid hebt op dit moment niet de moeite gaan steken in XP op die grote schijf te zetten.
 • ik heb soms het idee dat explorer naarmate ik langer surf, steeds langzamer gaat. Als ik dan opnieuw opstart, of mijn modem restart gaat het weer beter. Kan dit daarmee te maken hebben? Als ik A formatteer , blijven alle gegevens op mijn B schijf bewaard, of moet ik dat risico niet nemen?
 • Nee, ik heb het over snelheid bij het spelen van games of kijken van films van de hardeschijf. Dat Internet Explorer langzamer wordt naarmate je langer surft kan aan een volle tijdelijke internet map liggen of de router geeft storingen met het cache van de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Address_Resolution_Protocol]ARP[/url] of [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System]DNS[/url]. Dit is te verhelpen zoals je zelf al opmerkte door de stroom er af te halen, het is echter wel een teken dat er iets mis is met je router, een brakke Windows installatie of heel misschien je netwerkkaart. Ook defect geheugen kan dit soort effecten oproepen. Als er een nieuwe firmware van je router is zou ik deze zeker even uitproberen. Probeer anders eens even een tijdje Firefox en vergelijk dat met de snelheid van Internet Explorer. Als je schijf A formatteert blijft de data op de andere schijf gewoon bestaan, zelfs als ze in verschillende partities op 1 schijf zitten. Back-up wel mail, favorieten, mijn documenten en haal even de nieuwste drivers van je hardware op. Maar mijn mening blijft dat als je niet weet of je schijf B sneller is dan schijf A je niet de moeite moet steken in het overzetten van XP.
 • [quote:b1aa2434fc="e.rou"]Ik heb gehoord dat ik beter Xp op mijn grootste harde schijf kan zetten B dus.[/quote:b1aa2434fc]klopt als je het over oude (lees hier: kleine) schijven hebt, maar 80 Gig is méér dan genoeg voor je windows. Zelf heb ik ook XP, tot een paar maand geleden op een 10 Gig-partitie, thans uitgebreid naar 15 Gig (al is er toch nog maar 8.7 Gig van bezet) Als dus je A-schijf niet echt een oude (lees hier: trage) schijf is, ga je er niet veel van merken. Als het wel een oude betreft, zou ik de schijven verwisselen en van je grootste schijf je C maken en hierop (op een partitie ervan) windows installeren. Je kleine schijf wordt dan de D. Het is immers beter je systeem op je C-schijf te hebben. Anders gaat ook, maar maakt het later soms moeilijker. Dat internet trager lijkt te worden: zie bericht van ODF Is je 80-schijf niet veel trager, dan zou ik er partities op maken: 15 voor Windows, de rest ervan in één of meerdere partities voor je data. Dan heb je het voordeel dat je data zowel op je kleine als op je grote schijf staan, voor het geval er eentje plots de geest geeft. (je moet in dit geval wel geregeld je data naar je grote schijf kopiëren)
 • lijkt mij stug dat je een A en een B disk hebt . A<>B is bestemd voor floppy drive
 • [quote:2fcce77324="plextor"]lijkt mij stug dat je een A en een B disk hebt . A<>B is bestemd voor floppy drive[/quote:2fcce77324] Ik heb een harde schijf van 80 Gb, die ik voor het gemak even A hebt genoemd ( uit 2002), en een nieuwere van 250 Gb die ik voor het gemak B heb genoemd!
 • Heb je de snelheid van beide harddisks al getest met [url=http://www.hdtune.com/]HDTune?[/url]
 • nee, nog niet gedaan, maar ga ik zeker even doen. Bedankt voor de tip.
 • A= 80 Gb oudste schijf B= 250 Gb Nieuwste schijf Max 8.1 MB/Sec ................. Max 15,1 MB/Sec Min 46,7 MB/Sec ................. Min 60,7 MB/Sec Gem 33.0 MB/Sec ................ Gem 51,1 MB/Sec Acces Time 14,9 ms ....................... Access 14,3 ms Burst rate 72,2 MB/Sec .................... Burst rate 67,7 MB/Sec CPU usage 10,4 % .................. Cpu usage 20,9 % Kun je hier iets aan afleiden?
 • Gebruikelijk is het om zo een snelheid test 5 maal te doen, en daar het gemiddelde van te nemen. Maar mijn eerste indruk is, dat je nieuwste 250 GB harde schijf inderdaad sneller is. Als deze bovendien ook door het BIOS voor de volledig grootte herkend wordt, zou je 'm inderdaad kunnen gebruiken als Primary Master om Windows XP op te installeren.
 • Zijn de snelheidsverschillen dan groot, of is dat in de marge?
 • Het zou kunnen. Maar om meer zekerheid te krijgen zijn meerdere snelheid tests aan te raden. Zelf heb ik in een oude PC een 80 GB harddisk met een gemiddelde snelheid van ongeveer 45 MB/sec. En in een andere PC een 200 GB harddisk met een gemiddelde snelheid van ongeveer 60 MB/sec. (Getest onder Ubuntu Linux met commando hdparm -t /dev/XXX)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.