Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP pro naast Vista installeren

Anoniem
Lange Pier
6 antwoorden
 • Na de berichten over dit onderwerp in dit forum te hebben bestudeerd probeerde ik het ook maar eens om op mijn Vista notebook naast Vista ook Windows XP Pro te installeren zodat ik weer mijn scanner kan gebruiken en een aantal cursussen die niet onder Vista draaien weer verder te volgen.
  Ik heb alle voorbereidingen getroffen, een nieuwe partitie gemaakt en deze geformatteerd, alvast de XP drivers gedownload etc. Uiteindelijk de CDrom met de XP in de CD lade gedaan en het notebook opnieuw opgestart. Alles gaat zoals het moet gaan de CD wordt herkend, er wordt gevraagd of ik vanaf de CD wil opstarten en indien bevestigend op een toets te drukken, ziet er tot nu toe goed uit.
  Maar daarna start de laptop gewoon in Vista op, wat kan er fout zijn.
  Bootsequence in BIOS is ingesteld als:
  1. CDrom/DVD
  2. HDD
 • Eerst even in de bios de SATA controller op IDE modus zetten of van de NATIVE mode af, na de windows installatie en de installatie van de sata drivers en/of de storage manager drivers kan hij weer terug.

  Is het een Intel chipset?
 • De mogelijk heid om in het bios van sata naar ide te gaan is niet beschikbaar in dit bios. Het gaat om een intel t2050 dual core 1,6ghz.

  Een kennis van mij heeft dezelfde laptop en daar is het wel gelukt die had dezelfde bios instelling als ik
 • En de chipset? je geeft nu alleen info van de CPU.

  Als de sata controller op AHCI mode staat, kun je wel de bestanden van XP naar de schijf kopieëren, naar het schijnt, maar XP draait er niet op, die mist dan de drivers voor de sata AHCI controller, die Intel Storage Manager drivers bij een Intel chipset.

  Of die drivers slipstreamen met de XP cd.

  Overigens heb ik niet zo'n behoefte aan een wellus nietus spelletje, daar is niemand mee geholpen, dus duik die bios eens in, want hoe weet je nu of hij diezelfde instelllingen had? :?
 • Ik had helemaal niet de bedoeling om een welles nietes spelletje te beginnen maar die mogelijkheden die genoemd worden in je bericht staan er gewoon niet in.
  De bios instellingen die ik heb ik eerst vergeleken met die van die kennis me.

  Toch bedankt voor de reactie
 • Op een ander forum heb ik het gouden antwoord gekregen.

  Het lijkt ongeloofwaardig maar het werkt echt.

  Als ik met XP cdrom in de lade opstart en tijdens het opstarten beurtelings F10, F11 en F12 indruk begint de installatie procedure zoals gewenst..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.