Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

kan xp niet installeren

PC1
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een Dell Inspiron B130 die altijd heeft gewerkt, maar na een aantal keren op het internet is geweest zonder afdoende bescherming mogelijk besmet is geraakt.

  Ik krijg telkens tijdens het opstarten of installeren van xp de foutmelding;

  stop0x0000007E(0xC0000005,0xF85480BF,0xF8994208,0xF8993F08)

  PC1.sys-address F85480BF base at F8541000,date stamp 3B7D855C

  Er was geen mogelijkheid om de computer op te starten of te formatteren, heb toen de harddisk eruit gehaald en d.m.v. een andere computer de harddisk kunnen formatteren (na de persoonlijke gegevens er af te halen), maar dat is nog steeds afdoende om Xp te installeren, hij blijft de foutmelding geven, dus ik vroeg me af of er een soort van bootvirus bestaat dat zich in de bios nestelt?
  En hoe krijg je die eruit?

  Alle reacties zijn meer dan welkom.

  Groeten,

  Ben
 • Kan natuurlijk ook een hardwarematig probleem zijn, wat elke keer deze fout geeft. Al eens met die stop error gegoegelt?


  http://www.softwarepatch.com/windows/winxp-stop-error-aec.html
  http://support.microsoft.com/kb/330182
  http://www.google.nl/search?hl=en&q=0x0000007E
 • Sorry voor het late reageren bio virus opgelopen:-)

  Lijkt me verder sterk dat het een hardware probleem is, alles werkte prima, heb de HDD eruit gehaald en gescand(als externe HDD) en alles is ok.

  Krijg telkens dat vervelende blauw stop scherm als ik XP wil instaleren, misschien omdat er eerst een originele XP home versie opzat, en door het gebruik van Active killdisk(waardoor de bootsectors zijn gedelete) probeer ik een illegale XP te installeren.

  Misschien maar eens Vista proberen om te zien of die geen conflicten tijdens het installeren krijgt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.