Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator wachtwoord bij reparatie Windows XP

Anoniem
Pathenon
11 antwoorden
 • Een PC waarop ik zelf Windows XP heb geinstalleerd geeft na enige weken een zwart scherm met de boodschap dat dat er een file ontbreekt en dat ik met de Windows Cd via R de zaak moet repareren. Na invoeren van de CD komt de vraag welk systeem het betreft (Er is alleen C:/Windows aanwezig) daarna de vraag om het administrator wachtwoordd in te voeren. Ik heb bij de installatie geen wachtwoord gebruikt en probeerde het met system, windows maar zonder resultaat. Hoe kom ik aan het wachtwoord?
  De installatie betrof een schoon systeem een een legale windows XP versie.
 • Heb je al geprobeerd om niets in te vullen bij wachtwoord? In een ver verleden heb ik't ook eens gehad. drukte vervolgens gewoon op enter zonder iets in te vullen.
 • Misschien dat sommigen me nu afbranden, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat de R functie van de Windows cd werkte.

  Wil je de gegevens redden, zoek dan een livecd, dan kun je in ieder geval bij je documenten en zo om ze te backuppen.

  Daarna is een cleaninstall de beste oplossing.

  Een livecd kun je gratis downloaden, zoek maar op Knoppix.

  Is wel Linux, maar je krijgt gewoon een buroblad met muis. Je foto's en zo kun je dan (als copieeren naar een andere schijf niet lukt) branden op dvd.
 • [quote:7d8d1a459c="Rumaro"]maar ik heb nog nooit meegemaakt dat de R functie van de Windows cd werkte. [/quote:7d8d1a459c] Jij en de TS bedoelen waarschijnlijk de XP Recovery Console. Dan wordt er inderdaad om een wachtwoord gevraagd. Als die niet werkt kan ook nog een XP Repair installation worden overwogen. Eventuele data en configuratie instellingen blijven dan behouden.
  [quote:7d8d1a459c="Rumaro"]Is wel Linux, maar je krijgt gewoon een buroblad met muis. Je foto's en zo kun je dan (als copieeren naar een andere schijf niet lukt) branden op dvd.[/quote:7d8d1a459c] Dat kan inderdaad. Mits de TS een PC heeft met zowel een dvd-speler en -brander. Want op een PC met alleen een dvd-brander houdt tenslotte de Knoppix LiveCD de brander bezet.
 • Ja inderdaad, maar dan zou ik om data te redden wel wat geld overhebben voor een dvd-speler. :wink:
 • bekende truuc: http://www.marketingconsultancy.be/item/1449
 • Maar werkt het ook als je de rcovery cd van XP er in hebt liggen ?
 • het is een linux pc die zelfstandig dit klusje opknapt, dan heb je je ww te pakken en kun je verder zoals boven beschreven: via repair….
  Die CD doet niks met je systeem alleen ww zichtbaar maken….
 • Kijk eens op deze link. Heeft mij bij een ander goed geholpen.

  http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
 • [quote:7981e4ba1c="PC1"]Kijk eens op deze link. Heeft mij bij een ander goed geholpen. http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ [/quote:7981e4ba1c] Die link is inderdaad bruikbaar. Echter voor degene die niet zo goed zijn in de Engelse taal, is er ook nog op windows-help-central deze Nederlandstalige info over "Windows wachtwoord vergeten" http://www.windows-help-central.com/windows-wachtwoord-vergeten.html
 • die tool maakt een blank password, maar het KAN mis gaan en dan kom je er helemaal niet meer in….
  De andere link van mij leest alleen het password uit……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.