Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXPHomeSP2: Service Controller Commando SC werkt niet

Goofy44
4 antwoorden
 • Als ik in windowsXP naar Start/Uitvoeren ga en Uitvoeren kies en vervolgens CMD geef, dan kom ik netjes in het "DOS-venster".

  Ik kan de gewone dos commando's als dir/w geven.

  Als ik echter een SC commando wil geven, dus een commando wil opstarten via Service Controller Commando: SC dan wordt het commando SC niet herkend.

  Ik moet een aantal services uit windowsXP verwijderen omdat deze fouten veroorzaken.

  Het commando in het "DOS-venster" is dan:

  sc delete "servernaam"

  Het commando SC delete wordt op de dos prompt lijn niet herkend.

  Hoe kan ik deze windowsXP functie aktiveren of het probleem waarom deze funktie niet werkt oplossen.

  Bedankt voor tips, reakties.
  Goof.
 • Weet je zeker dat SC niet wordt herkend? m.a.w. Krijg je een foutmelding? en zo ja, hoe luidt deze?
  probeer eens sc delete, zonder een servicenaam op te geven. Je zou dan een beschrijving van de functie moeten krijgen. Als dat werkt, geef je waarschijnlijk niet de juiste servicenaam op. Die is vaak anders dan de "display name".
  Type sc query en kijk in de lijst die wordt weergegeven wat de service_name is van de service die je wilt verwijderen. Gebruik die naam en niet de display_name.
 • Ik heb de commando's die je met SC kan gebruiken, dus ook SC DELETE ingevoerd.

  WindowsXP geeft dan als foutbericht: bij het voorbeeld -> Start / Uitvoeren / cmd / sc delete:

  sc delete wordt niet herkend als interne of externe opdracht, als programma of batch bestand.

  Het zou kunnen zijn dat een windows service ergens is uitgeschakeld.
  Als ik services.msc geef komen de services in beeld.
  Ik heb een potentiele service die dit probleem zou kunnen veroorzaken nog niet proberen te vinden. Ik zie geen mogelijkheid om een uitgeschakelde service weer op te starten via dit service venster.
 • sc.exe zou in de directory Windows/system32 moeten staan. Misschien is er een onderdeel van Windows nog niet geïntalleerd. sc.exe is zelf geen service, maar een programma.

  Services.msc werkt dus wel. Je krijgt de services in beeld met als het goed is links ervan een beschrijving en aanklikbare zaken als "stop the service", "restart de service" e.d. Als een service is gestart zal ernaast dus o.a. staan "stop the service". Als je daarop klikt stopt de service en komt er (o.a.) naast te staan "start the service". Je kunt hem dus altijd opnieuw starten.
  Als je dubbelklikt op een service kun je in de box die opengaat hetzelfde doen, en bovendien aangeven of de service automatisch, handmatig of niet moet opstarten.

  Je schreef dat je services moet verwijderen die fouten veroorzaken. Ik weet niet over welke services het gaat, maar het lijkt me beter ze eerst maar uit te schakelen en eventueel op disabled te zetten. Je kunt dan in principe weer terug. Bedenk wel dat het uitschakelen van sommige services er voor kan zorgen dat bepaalde programma's en windowsonderdelen niet meer werken.
  Een uitgebreid overzicht van instellingen vaoor services staat hier: http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.