Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows gaat het Internet op als ik een file aanklik....

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Als ik in verkenner een file met de rechter muisknop aanklik wordt de cursorpijl een zandloper voor een aantal seconden en ik zie Internet activiteit. Dat kan soms wel meer dan 5 seconden duren! Dan pas krijg ik het dropdown menu met de mogelijkheden om wat met die file te doen.
  Wat zoekt Windows op Internet bij het rechtsaanklikken van een file? Dat is lastig want dan moet ik wachten tot ik het dropdown menu krijg om verder te gaan. Als ik de UTP kabel van Internet eruit trek krijg ik het dropdown menu vrijwel meteen!

  Het maakt niet uit of er een andere computer via het netwerk aanhangt.
  Ik gebruik WinXP-Prof, heb ADSL 128kb via een modem met 4 thuis aansluitingen (meestal 1 in gebruik, soms 2) en een tel. ingang vanuit de splitter.
  De vraag is natuurlijk hoe voorkom ik deze vertraging. Hoe kan ik Windows wijs maken van het Internet af te blijven als ik een file aanklik.
  MVG perloc
 • Niemand?
  Ik weet het, het is geen gemakkelijk antwoord (de vraag is eenvoudig!).
  Niet alleen aanklikken veroorzaakt een wachttijd, ook b.v. deleten van een file.

  Wie weet!!
  MVG perloc
 • Ik weet niet of het hetzelfde was, maar ik had gisteren ook iets op mijn pc. Was een bestand wat zich taakbeheer vermomde onder de naam firefox.exe, maar dat niet was. Wou steeds contact met internet maken, zichtbaar in meldingen van de firewall, en ook dat er iets in het geheugen gewijzigd werd. Afbreken lukte wel, maar na een paar seconden draaide het vanzelf weer. Na veel zoeken op het web kwam ik iets tegen over een soort verborgen service. Bleek na enige tijd om het bestand "c:\windows\system32\intel.exe" te gaan bestand was niet te wissen, en niet te kopiëren of te zippen. Rechtsklikken gaf ook een zandloper en een geblokkeerde explorer of total commander. Duurde vrij lang voor er iets gebeurde. Het verwijderen lukte wel in safe mode, en daarna kwam ie ook niet meer terug. Virustotal gaf 5x een of andere trojan/backdoor aan.

  Weet zo helaas niet meer welke pagina het was, ga nog wel even op zoek.

  Niet dezelfde pagina, maar wel "poison ivy", gisteren ook tegengekomen.
  http://support.mozilla.com/kb/Firefox+exe+is+always+running
 • In heb met de zoekmachine gezocht of intel.exe en/of firefox.exe te vinden waren op mijn computer: nee dus.
  Ik heb op een andere partitie Win2000prof staan. Daar zie ik geen noemenswaardige vertragingen bij het aanklikken van een file.
  Ik moet ook zeggen dat het met WinXP onregelmatig is: soms duurt het vrij kort, 1-2 seconden, soms wel 5-10 seconden.

  Er is geen of nauwelijks enige Internet activiteit als ik er geen gebruik van maak, ook niet uit zixhzelf, en dus alleen als ik een file rechts-aanklik of b.v. delete.
  Mijn virusscanners zijn goed (AVG) en redelijk (F-prot) up-to-date, ik heb een firewall (Kerio) altijd actief en check regelmatig mijn computer met 3-4 anti spyware software op ongerechtigheden.

  Ik zal, als ik geen gebruik maak van Internet, de UTP stekker er maar uitrekken. Dat gaat makkelijk met een laptop, met een desktop zou dat bezwaarlijker zijn…

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord