Vraag & Antwoord

OS Windows

Van Outlook 2000 bestanden verplaatsen/samenvoegen?

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Mijn oudste computer was "hoofd"computer in mijn netwerkje, en heeft de geest gegegen (wil niet meer opstarten). Op deze computer was o.a. Outlook 2000 geinstalleerd. Gelukkig heb ik een recente back-up via Ghost 9 van de defecte computer en ik kan deze bestanden via de immage browser benaderen.
  Op de "gepromoveerde" computer zit ook Outlook 2000, maar die is bijna nooit gebruikt.
  Nu had ik ergens gelezen dat je de .pst bestanden van Outlook eigenlijk overal neer kan zetten en wilde de nieuwe bestanden op mijn d-schijf ergens in "Mijn documenten" neerzetten. Op een manier die ik niet reconstrueren kan, heb ik inderdaad via Outlook onder "Mijn doc" een bestand "Persoonlijke mappen (1).pst" gemaakt. Mijn indruk is dat dat bestand leeg is.
  In de "originele" Outlook-map (van deze nieuwere computer dus) zit nog steeds een bestand "Persoonlijke mappen (2).pst" met daarin een bestand Archive.pst en een bestand Outlook.pst, beide naar Outlook begrippen niet erg groot.
  Mijn vragen zijn nu:
  1) Waar zet ik de over te hevelen bestanden Outlook.pst en Archive.pst (beide enorm groot) neer? Moet ik in Outlook daar nog naar verwijzen?
  2) Wat doe ik met de kleinere "originele" .pst bestanden? Laat ik die gewoon staan, kan ik ze op de een of andere manier bij de grote .pst bestanden voegen, moet ik ze hernoemen of moet ik ze wissen (zou in geval van nood kunnen).
  Alvast bedankt voor elke tip… ik heb trouwens nog een paar vragen over Ourtlook 2000, maar ik wil liever eerst deze kwestie kunnen afhandelen.

  Rob
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=importeren+pst&spell=1
  met oa
  http://www.helpmij.nl/forum/archive/index.php/t-219601.html
  heel veel tips, niet tegen te typen….
  zie ook de andere links.
  Je kunt ook de pst als data file koppelen. Zie ook help van Outlook,….. waar is ie anders voor….
 • Omdat het vroeger bij mij een keer is foutgegaan, was ik misschien overdreven voorzichtig, André. Ik elk geval lukte het gewoon importeren van persoonlijke mappen goed.
  Minder duidelijk is wat ik met de archiefmappen (bestanden) moet doen. Uit de help kreeg ik de indruk dat als ik die importeer ze in mijn Outlook worden geladen. Ik wilde de archiefbestanden indien mogelijk samenvoegen voor eventuele latere raadpleging, maar verder geen actie. Kan dat volgens jou?
  Alvast bedankt,

  Rob
 • Snel, zo'n forum. Terwijl ik zit te kijken komt de oplossing al langs.

  Wat betreft de archiefmappen:
  Ga naar het menu Tools (Volgens mij Extra in het Nederlands. Ik heb een Engelse versie) Options (Opties?), tabblad Other (anders?) knop Autoarchive. Verwijs bij Default archive file naar je (grootste) archive.pst. Klik op OK. Outlook gebruikt voortaan dit bestand om te archiveren.

  Kies in het menu File (Bestand?) voor Personal Folders File(.pst) en navigeer naar dat bestand. Het komt nu in de mappenlijst te staan. en je kunt je gearchiveerde berichten zien.
  Open op de zelfde manier de andere archiefbestanden (waar dus waarschijnlijk nog weinig inzit) en versleep de berichten naar waar je ze wilt hebben (in je archiefbestand) Je sluit het archiefbestand weer door er rechts op te kliken en Close (sluiten?) te kiezen.
 • Over snel gesproken… Ik ga met jouw oplossing aan de slag, Jan, het ziet er allemaal logisch uit.
  Reuze bedankt!

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.