Vraag & Antwoord

OS Windows

Operating System not found op mijn acer Travelmate

Anoniem
Lange Pier
1 antwoord
 • Hallo,

  Ik heb een heel raar en vervelend probleem met mijn travelmate laptop. De computer functioneerde goed tot gisteren. Vanochtend geprobeerd om deze op te starten maar dat lukt niet. Ipv. Windows XP Home krijg ik een scherm te zien van SiS UNDI PXE-2.1 PXE Bootroom met gegevens van een LAN check. Deze kan ik bypassen doormiddel van esc. maar dan krijg ik de melding: Operating System not found. Als ik de LAN check door laat gaan vindt de computer geen DHCP en krijg ik dezelfde melding! Het is de eerste keer dat ik zo'n scherm zie en ik heb naar mijn weten geen opdracht gegeven voor een LAN Check. Nogmaals tot voor gisteren geen enkel probleem?

  Wat kan hier de oorzaak van zijn? Hard- of software probleem? Virus? Wie kan me helpen?

  Ik hoop dat mijn gegevens nog wel op de harde schijf staan, zo ja, hoe zou ik hier dan bij kunnen komen? Misschien door de computer met een USB kabel te koppelen aan een ander syteem? Kan dat werken? Zijn er andere, betere opties?

  Heb overigens geen XP schijf enkel een recovery disk, maar dan kan je niet kiezen voor de herstel optie enkel voor volledig nieuw systeem , Ik wil dat best doen, maar niet zonder eerst mijn gegevens op te slaan.

  Vind dit echt heel vervelend omdat er heel veel op de laptop staat dat voor mij onvervangbaar is, daarom hoop ik echt dat iemand me kan helpen.
  Bij voorbaat dank !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.