Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Tekst in Word verdwenen??

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo forum,

  Ik heb een raar probleem, een bestand opgeslagen in Word 2003, draaiend onder Vista Home premium, grootte 20kb, een paar dagen later geopend, maar geen tekst meer te zien, wel is de grootte nog steeds 20kb. Bij andere bestanden is dit niet het geval, dus geen problemen.

  Ik heb geprobeerd met normale weergave, afdruk weergave, niets. Ook gekeken naar temp files, waren er niet.

  Is er iemand die weet hoe ik die tekst weer tevoorschijn kan toveren. ik zou er zeer gelukkig mee zijn. Want ik neem aan dat die tekst er is, anders krijg ik geen 20kb?

  Vr. groet.
 • Ik heb net een leeg document opgeslagen met 1 pagina en krijg 19kb. met 3 pagina's krijg ik 23kb.dus de grootte heeft niets met tekst te maken maar met het aantal pagina's
 • Kan kloppen, want het document was meerdere pagina's, maar waar is dan de tekst gebleven, kan toch niet zomaar verdwijnen.

  Is er iemand die een truc hiervoor heeft, heb zelf al met recuva.com gekeken of er nog iets in de 'spelonken' te vinden was, maar niets, dus het bestand is ook niet gewist met tekst.

  Ik heb het gevoel dat de tekst gewoon niet zichtbaar is, als een plaatje, maar krijg ik dit naar voren.
 • moet je even kijken of de tekst misschien wit is? wit op wit? kun je doen door met je linkermuisknop ingedrukt te houden over de pagina te gaan. als er dan tekst verschijnt? weet je dat er iets is. Anders is het gewoon leeg ja… :?
 • Dank :D voor deze tip, zodra mijn vrouw van de laptop af is, zal ik kijken. Hoe stel ik die tekst kleur in eigenlijk, dan kan ik eventueel zien of daar wat mee is??
 • er staat rechts boven in je word document een [b:629ba3d627]A[/b:629ba3d627] met een kleur er onder. (meestal zwart) klik op die [b:629ba3d627]A[/b:629ba3d627] en daarmee verander je de kleur.
 • dan moet je wel eerst tekst geselecteerd hebben….. :wink:
  en als dat lukt dan weet je meteen of er nog tekst aanwezig is.
 • als je bij de opties "altijd backup maken" aangeklikt hebt… zoek daar eens naar….(als ie nog niet is overschreven…)
 • sorry voor mijn late reactie,

  er waren geen backups, nu maar wel aangevinkt.

  Het bleek nu dat mijn vrouw een herstel van een document ( het document) kreeg aangeboden om dit op te slaan, zij heeft dit niet gedaan :cry: en dus het 'beschadigde 'bestand opgeslagen. Deze was dus zonder tekst.

  De herstelde versie is dus niet meer te vinden, ie wie wai weg.

  Dank voor jullie vlotte reacties en we hebben weer wat geleerd.
 • Ja.. Da's een beetje jammer iid… Nog een tipje voor een volgende keer, Als je zoiets aangeboden krijgt? sla het dan op onder een aanvullende bestandsnaam. bv: 'herstel-"bestandsnaam document" Op die manier heb je dus het origineel en een herstelde versie. Overgens geeft hij die optie pas aan als er iets mis is. Meestal heb je dan vierkante blokjes met allerlij andere rare codes in je document staan, En bij mij is een herstel nog nooit tot een positief resultaat gekomen.
 • Goede tip, thanks.
 • bij mij heeft herstel juist wel prima gewerkt….
  Ik maak ook zeer regelmatig backups, das minder werk dan alles opnieuw moeten doen.
  Wat ik ook vaker doe bij rigoeuze veranderingen in een document dat ik versies los op sla, doc-V1.doc, doc-V2.doc etc…. Bij een crash heb je dan iig de vorige versie nog, minder werk dan helemaal opniuew beginnen.

  Tip: een USB stick als snelle backup of jezelf een mail sturen, quick wins met veel gemak, als je even geen tijd hebt voor een data-partitie backup.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.