Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

outlook en windows mail

vxvk
6 antwoorden
 • Hoe kan ik een adresboek van outlook express onder windows 98 overzetten naar windows mail van Vista. Ik heb de beschikking over een notebook met Vista, nog niet van mijzelf. Ik heb wab.exe naar de harde schijf (onder c:\) gekopieerd, maar ik kan het bestand niet vinden om te importeren. Het lijkt of onder Vista alles verstopt is. Het gekke is dat ik eenmaal plotseling allerlei adressen zag in een soort uitklapmenu, maar ik weet niet hoe dat kwam en waar dat vandaan kwam. Misschien heb ik dus wel geïmporteerd, maar het staat niet onder contactpersonen. Op mijn gewone computer werk ik met Windows 2000 prof, maar ik wil eerst even kijken of Vista mij bevalt voordat ik overstap. Gerda
 • Oude truc, waarvan ik een paar keer hoorde dat die alleen nog maar werkt als je al een zeer oud hotmail-adres hebt òf als je als Amerikaan geregistreerd bent:
  - voer behalve je provider-e-mail-adres, ook je hotmail-adres als extra account op in Outlook Express.
  - ga in Outlook Express naar Adresboek, extra, NU synchroniseren. Herhaal dit enige malen en herstart voor alle zekerheid de computer.
  De beide adresboeken moeten nu gelijk zijn aan elkaar, met alle inhouden opgeteld.

  Gelukkig heb ik al zeer lang mijn Hotmail-adres, nooit gewijzigd en bij mij werkt dit nog steeds perfect.
 • Het probleem is niet dat de e-mail niet werkt of zo. Maar het adressenbestand van een oude computer met windows 98 met outlook express wil ik graag overzetten of importeren naar Windows mail. (Vista) Ik heb wab.exe al gestart, maar dat is kennelijk niet (alleen) het bestand dat ik moet importeren. Ik heb wel gewoon het oude e-mailadres bij Windows mail gezet en dat werkt ook. Je hoeft dan niet steeds je e-mailadres te wijzigen als je van provider verandert. Dat kan ook gewoon met outlook. Ik gebruik ook nog steeds mijn hccnet e-mailadres, ook al zit ik bij hetnet. Gerda
 • [quote:bd4962d1be="vxvk"]Het probleem is niet dat de e-mail niet werkt of zo. Maar het adressenbestand van een oude computer met windows 98 met outlook express wil ik graag overzetten of importeren naar Windows mail. (Vista) Ik heb wab.exe al gestart, maar dat is kennelijk niet (alleen) het bestand dat ik moet importeren. Ik heb wel gewoon het oude e-mailadres bij Windows mail gezet en dat werkt ook. Je hoeft dan niet steeds je e-mailadres te wijzigen als je van provider verandert. Dat kan ook gewoon met outlook. Ik gebruik ook nog steeds mijn hccnet e-mailadres, ook al zit ik bij hetnet. Gerda[/quote:bd4962d1be]Heb je dit nu geprobeerd: [quote:bd4962d1be] … - ga in Outlook Express naar Adresboek, extra, NU synchroniseren. Herhaal dit enige malen en herstart voor alle zekerheid de computer.
  De beide adresboeken moeten nu gelijk zijn aan elkaar, met alle inhouden opgeteld ….. [/quote:bd4962d1be]
  ??
  ==========

  Iets anders wat mij ooit wel eens lukte: alle adressen van een adresboek in een overzicht in beeld brengen, alles selecteren, copiëren, ga naar ander adresboek alsof je 1 nieuw adres wilt invoeren, plak …. (protesten en/of foutmelding, niets van aangetrokken; truc leek mislukt maar na herstart van de computer waren alle adressen er!).

  Dit was nog in de W95-tijd, uiteraard geen garantie op dit kunstje.

  Een andere benadering, ooit ook eens wonderlijk gelukt:

  - selecteer/copiëer als boven
  - ga naar de map of het bestand "adresboek" dat aanvulling behoeft; selecteer dat bestand maar NIET OPENEN; PLAK; herstart de computer.

  Natuurlijk valt dit onder "ruw optreden" en zal er wel schade-risico bij bestaan en/of ging het "vroeger' alleen maar doordat programma's minder sterk beschermd waren.
  =====

  Misschien kun je ook het boek van de ene computer naar de andere copiëren en onthouden waar je de copie hebt gezet, vervolgens naar het e-mail-programma gaan waarvan het boek verrijkt moet worden, schakel "importeren" in en blader naar de aan te wijzen copie.
 • Het probleem is dat het ene adresboek op de ene computer met windows 98 staat en dat de nieuwe computer met Vista Windows mail heeft. Wat ik dus graag wil weten is, hoe het adressenbestand in Outlook Express onder windows 98 heet, zodat ik dat kan kopiëren naar een cd en dan op de nieuwe computer kan zetten om te importeren. Het bestand wab.exe werkt niet. Er valt dus niets te importeren als ik niet weet hoe het bestand heet. Als ik wab.exe open op de computer met windows 98 dan krijg ik wel het adressenbestand. Als ik het open op de computer met Vista, krijg ik niets. Dus het exe-bestand opent dus een ander bestand, maar welk? Gerda
 • Oei; ik vermoed: wab32.dll
  Dat is een tamelijk groot ding en ik krijg het nergens mee open.
  EDIT: nee, fout, kijk hier:
  http://forum.pcmweb.nl/showthread.php?t=12009
  [b:80a3fab7b1]Zoekfunctie gebruiken, ingeven *.wab[/b:80a3fab7b1]

  Hier nog een oude draad in een ander forum die over zulke dingen gaat; ik heb er te weinig verstand van.

  http://forum.computeridee.nl/archive/index.php/t-29511.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.