Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met internet explorer 7 na installatie

Anoniem
lion
15 antwoorden
 • Ik heb alles nieuw geinstalleerd op een nieuwe computer. Mijn probleem is dat als ik in iexpl 7 op extra-browsergeschiedenis verwijderen- geschiedenis verwijderen druk dan blijft er maar een schermpje staan met een zoekende zaklantaarn en dit gaat eeuwig door. De enige manier om dit te verwijderen is om de stroom uit te zetten en weer opnieuw op te starten. Als ik op start- afsluiten druk dan krijg ik een melding dat windows bezig is met een hele lange bewerking en ik kan 'm niet uitzetten. Ik ben naar start- zoeken en geschiedenis gegaan en heb deze mappen vergeleken met mijn goed werkende computer, maar ik kan niets vinden. Het lijkt alsof de map niet gevonden wordt om te legen. Kan ik dit ergens instellen?

  Bedankt Kareltje
 • Ik denk datIE7 nog niet echt "rijp" is; las het een en ander over moeizaam installeren om 'm goed aan het werk te krijgen.

  Ik heb hem 3x onder XP geínstalleerd en weer erafgegooid omdat-ie mijn outlook express doodmaakte. IE6 is voorlopig goed genoeg voor mij.
 • [quote:35525aec71="kareltje 430"]Ik heb alles nieuw geinstalleerd op een nieuwe computer. Mijn probleem is dat als ik in iexpl 7 op extra-browsergeschiedenis verwijderen- geschiedenis verwijderen druk dan blijft er maar een schermpje staan met een zoekende zaklantaarn en dit gaat eeuwig door. De enige manier om dit te verwijderen is om de stroom uit te zetten en weer opnieuw op te starten. Als ik op start- afsluiten druk dan krijg ik een melding dat windows bezig is met een hele lange bewerking en ik kan 'm niet uitzetten. Ik ben naar start- zoeken en geschiedenis gegaan en heb deze mappen vergeleken met mijn goed werkende computer, maar ik kan niets vinden. Het lijkt alsof de map niet gevonden wordt om te legen. Kan ik dit ergens instellen?

  Bedankt Kareltje[/quote:35525aec71]

  Dit kan inderdaad wel even duren voordat alles leeggemaakt is, zeker als er heel veel in staat. Hoe lang heb je gewacht? Deze informatie staat overigens in een verborgen map onder [b:35525aec71]Documents en Settings[/b:35525aec71],[b:35525aec71]Gebruikernaam[/b:35525aec71], [b:35525aec71]Local Settings[/b:35525aec71] en dan [b:35525aec71]Temporary Internet Files[/b:35525aec71].
 • Je kan dat soort tijdelijke bestanden ook beter verwijderen met een programmatje zoals Ccleaner (download), heel handig progje dat al de tijdelijke bestanden en browser cash verwijderd, kan ook het register opschonen.

  [quote:87d3dcc603="willem1940"]…IE6 is voorlopig goed genoeg voor mij.[/quote:87d3dcc603]Sorry dat ik het zeg maar dan zit er echt een steekje los, IE6 is nooit goed geweest en al helemaal niet goed genoeg. Bij mij werkt IE7 prima (en heel wat beter dan IE6), maar ik gebruik het alleen om te zien of de websites die ik maak in IE7 er goed uit zien (maar vooral wat er aangepast moet worden om IE's tekortkomingen te omzeilen). IE6 is de dorn in het oog, de nagel in de doodskist van iedere webdesigner…
  Ik vind eigenlijk dat je het gebruik van IE alleen kan verklaren aan de hand van onwetendheid. Vrijwillig gebruik van IE als je weet dat Firefox en Opera bestaan vind ik onverklaarbaar… Maar ja, dat is mijn mening en ik moet maar geen flame war gaan beginnen… :oops:
 • Snap er ook niets van, het is een prettig en prima browsertje, prettiger dan FireFox en Opera.
  Ook goed in te stellen en te tweaken.

  Makkelijk te installeren en geen problemen ermee, echt wel RIJP hoor. :wink:
 • [quote:7d90c06e5b="Lange Pier"]Snap er ook niets van, het is een prettig en prima browsertje, prettiger dan FireFox en Opera.
  Ook goed in te stellen en te tweaken.

  Makkelijk te installeren en geen problemen ermee, echt wel RIJP hoor. :wink:[/quote:7d90c06e5b]

  Kan ik beamen. Vind IE7 zeer zeker een goede browser. Ik werk ook wel eens met Firefox, dit is ook een goede browser. Zeer stabiel te noemen.
 • In principe hoeft daar niets aan gedaan te worden. Want in IE7 tabblad Extra > Internetopties. Tabblad Algemeen > Browsergeschiedenis > Instellingen . Te gebruiken schijfruimte, stel je toch de maximaal te gebruiken schijfruimte in. Net zoals het aantal dagen dat pagina's worden bewaard.

  Ik vind zelf IE7 wel beter dan IE6. Want IE7 heeft Tabbed browsen. En zou ook veiliger moeten zijn dan IE6. Vooral onder Windows Vista. Degene die nog steeds Windows XP SP2 draaien, kunnen niet volledig overstappen op Firefox. Dit is omdat onder Windows XP, Windows Update alleen werkt via Internet Explorer.
 • Firefox is ook heel aardig, ja maar wel langzamer dan IE; ik heb die er enige perioden als extra bijgehad en nu nog in SUSE 10.3 Linux in gebruik.
 • Draai eens een chkdsk, kan goed het probleem al oplossen.
 • [quote:51aa82c2b3]
  Ik denk datIE7 nog niet echt "rijp" is; las het een en ander over moeizaam installeren om 'm goed aan het werk te krijgen.

  Ik heb hem 3x onder XP geínstalleerd en weer erafgegooid omdat-ie mijn outlook express doodmaakte. IE6 is voorlopig goed genoeg voor mij.
  [/quote:51aa82c2b3]

  Ik moest echt even een traantje laten bij het lezen van dit bericht 8)

  IE7 maakt je Outlook Express "dood"?

  Huh? :D
 • [quote:407ed9371d="Sanderrr"][quote:407ed9371d]
  Ik denk datIE7 nog niet echt "rijp" is; las het een en ander over moeizaam installeren om 'm goed aan het werk te krijgen.

  Ik heb hem 3x onder XP geínstalleerd en weer erafgegooid omdat-ie mijn outlook express doodmaakte. IE6 is voorlopig goed genoeg voor mij.
  [/quote:407ed9371d]

  Ik moest echt even een traantje laten bij het lezen van dit bericht 8)

  IE7 maakt je Outlook Express "dood"?

  Huh? :D[/quote:407ed9371d]Ja, beter woord kan ik er niet voor vinden en ik ben echt te lui om, na 3 mislukkingen, nog naar de oorzaak te zoeken zolang ik zonder no. 007 kan.
 • Dan ben ik toch wel benieuwd wat OE niet meer deed? :roll:

  Nog nooit zoiets meegemaakt :o
 • OE haalde geen berichten meer op. Ik heb er geen verklaring voor, maar zoals ik al zei 3x misgelopen en weggooien van IE7 hielp dus ik weer blij.
 • bedankt voor jullie reacties, maar de winnende tip zit er nog niet bij. Ik zal scandisk nog proberen. Ook het instellen van internet opties is heel traag en komt soms vast te zitten.
  De hoeveelheid geschiedenis die er in zit is minimaal. En het zoeken naar de geschiedenis houdt dus nooit op. Ik moet de stroom uitzetten om het te verhelpen.
 • [quote:aa146da17c="kareltje 430"]Mijn probleem is dat als ik in iexpl 7 op extra-browsergeschiedenis verwijderen- geschiedenis verwijderen druk dan blijft er maar een schermpje staan met een zoekende zaklantaarn en dit gaat eeuwig door. [/quote:aa146da17c] En als je via Extra > Internetopties bij Browswergeschiedenis, klikt op Verwijderen om in "Browsergeschiedenis verwijderen" te checken welke opties nog werken. Ook staat daar een link voor meer info.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.