Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

emailprogramma met veel folders en mappen >15 GB

andre@home
3 antwoorden
 • Hallo,

  Een zelfstandige ondernemer zoekt een emailprogramma dat goed overweg kan met meer dan 15 GB aan data.
  Op het ogenblik werkt hij met de laatste versie OE. Hier zijn altijd problemen mee (inbox plotseling verdwenen, sent items kan geen berichten versturen, comprimeren met als gevolg een heleboel emails verdwenen etc.)
  Hij wilt wel de oudere emails archiveren, maar deze moeten wel te lezen blijven en direct benaderbaar vanuit het desbetreffende emailprogramma.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren!
 • tja, bij die hoeveelheden mail houdt geen programma het vol. OE flipt naar men zegt bij 100 Mb, al zag ik ze ook wel eens van 300 Mb zonder problemen. maar 15 Gb, een wonder dat het af en toe nog loopt.
  een wonder bovendien dat een zelfstandig ondernemer tijd kan vrijmaken om die hoeveelheden mailtjes te behappen, en überhaupt te begrijpen.
  om die hele reut over te zetten naar een eventueel ander programma (dat ik niet ken) kon weleens helemaal niet gaan lukken.
  beter lijkt mij: de oude boel in dbx-bestanden te laten zitten en als het nodig is om iets terug te zoeken, een dbx-viewer te gebruiken.
  of: mails afzonderlijk (.eml) opslaan in mappen per gebruiker, dan zijn ze zo vanuit de verkenner te openen.
 • incredimail. klinkt misschien wat kinderachtig programma, maar het kan zoveel aan als dat je schijf groot is zegmaar. Ik gebruik het altijd, ik werk veel met muziek en dus grote bestanden en vooral veel! mijn totale map inhoud is inmiddels 20G. Overgens heb ik al die dingen die incredimail zoals sommige zeggen "kinderachtig" maken uitgeschakelt. Verder zijn de instellingen eindeloos in incredimail. en met 1 druk op de knop heb je van A tot Z alles gebackupt! incl. adressen en instellingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.