Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hard Disk

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Onlangs had ik op mijn PC met XP-prof. NTSF, NortonGhost 2003 geinstalleerd, wat op mijn oude PC ook met XP-prof uitstekend draaide, helaas liep mijn PC vast toen bij een automatische herstart vast met het GHOST schermen en werd Ghost niet ingeladen. Na het opnieuw opstarten via aan/uit knop (er was geen andere mogelijkheid) LEEK alles normaal te werken, toen ik echter PartitionMagic starte gaf hij deze schijf aan als een schijf welke geel wordt weergegeven met de vermelding BAD zonder partities maar als totale schijf, terwijl alles prima werkt, de schijf is opgedeeld in C: 50 GB en K: 324 GB (400 GB schijf). niet te zien bij PM
  Bij COMPUTERBEHEER / SCHIJFBEHEER ziet het er nog idioter uit daar staat
  C: 50 GB (dit is juist)
  Z: 8 Mb
  ?? niet toegewezen 34 GB
  K: 324 GB (ook juist)
  tel ik dit bij elkaar is dit meer als 400 GB
  Bij DEZE COMPUTER zie ik C: 50 GB / K: 323 GB en Z: 8 Mb de vermelding ?? niet toegewezen is nergens te vinden en de 34 GB mis ik ook niet als ik alles bij elkaar tel. Checkdisk / en defragmenteren an allerlei tooltjes brengen hier geen verandering in.Maar alles werkt uitstekend (zolang het duurd), weet er iemand meer van ?
  gr. Frits
 • Niet heel gek dat niet toegewezen niet is te vinden… daar moet je of een paritie van maken of bij een andere schijf dit bijvoegen met partition magic. Let er wel op dat als dit vroeger een partitie was die nu per ongeluk kapot is dat je dan je data kwijt raakt.
 • [quote:3ddc6660ca="sdk"]Niet heel gek dat niet toegewezen niet is te vinden… daar moet je of een paritie van maken of bij een andere schijf dit bijvoegen met partition magic. Let er wel op dat als dit vroeger een partitie was die nu per ongeluk kapot is dat je dan je data kwijt raakt.[/quote:3ddc6660ca]

  Dit was dus niet het geval, ik had maar 2 partities C en K die nu volgens de verkenner even groot zijn als voorheen alleen bij schijfbeheer is het een rommeltje. En met PM lukt het niet daar wordt de HELE schijf als BAD en zonder iets weergeven.
 • Kun je partition magic niet herinstalleren? Vreemde zaak inderdaad.
 • [quote:791bedd617="sdk"]Kun je partition magic niet herinstalleren? Vreemde zaak inderdaad.[/quote:791bedd617]

  Daar heb ik nog niet aan gedacht, is het proberen waard.
 • [quote:b9e32759be="sdk"]Kun je partition magic niet herinstalleren? Vreemde zaak inderdaad.[/quote:b9e32759be]

  Helaas helpt ook niet, toch bedankt voor de tip.
  Ik snap alleen niet dat je in PM 8.0 andere resultaten ziet als in Computerbeheer / Schijfbeheer, en weer andere in de Verkenner, terwijl alles feilloos werkt
 • Heb je wel al SP2 op XP?
 • PM geeft dat vaker aan hoor, ligt meer aan PM dan ergens anders aan.

  Gebruik liever Acronis Disk Director, Paragon Partition Manager of Gparted.
 • Vreemde zaak, maar als alles idd nog goed werkt zou ik zo snel mogelijk al mijn data maar eens gaan veilig stellen. (en daarna een nieuwe format?)

  Hoe ziet Belarc advisor je systeem? (rechts: Local Drive Volumes)
 • Bij mijn weten kan PM geen schijven aan die 400gb. groot zijn. Ik heb er zelf 2 van ieder 320Gb. en ik heb dat gedaan met Acronis. T,was een fluitje van een cent…!

  Gr. Aat
 • [quote:6968dded90="willem1940"]Heb je wel al SP2 op XP?[/quote:6968dded90]
  Alles tot op heden geupdated
 • met de XP cd kun je de bootsector repareren.
  Ik zou trouwends nooit Ghost in de opstartfase toelaten, wrs komt het conflict hierdoor; allemaal extra risico. Maak een bootable cd met ghost2k3 erop…. werkt net zo goed.
 • Allemaal bedankt voor de goede raadgevingen, met Acronis was het probleem in no time opgelost> Het blijkt dus dat PM niet met 400 GB schijven kan omgaan.
  bedankt groeten, Frits :D
 • [quote:605a421867="willem1940"]Heb je wel al SP2 op XP?[/quote:605a421867]
  SP2 heeft niets te maken met of een schijf de juiste grootte aangeeft. Ik ben persoonlijk een vel tegenstander van SP2 of alles wat daar na komt.(en draai ook nog gewoon SP1) Ik heb zoals je in mijn sig kunt zien 2x 500G schijven en nooit enig probleem met aanduiding van grootte. Maar goed, ik heb dan ook geen partities. Juist om dit soort problemen te voorkomen.
 • Het hierbovenstaande zou ik maar negeren… met sp2 is niks mis en met partitioneren ook niet;).

  Je zou eventueel PTTD kunnen proberen dat hoort bij partition magic het heet partition table doktor oid geloof dat je via partition magic een floppy daarvan kunt maken. Ik kreeg het iig bij een cd met rescue tools. Dit heeft mij ooit geholpen bij een laptop die ineens een foute schijf indeling had.

  Echter als je geen last ervan hebt zou ik het zo maar laten…

  Als je een keer niks te doen hebt kun je altijd nog je pc backuppen en dan de windows setup doen en gewoon 2 nieuwe parities aanmaken (dan ben je dus wel alles kwijt wat je niet hebt opgeslagen).
 • [quote:3f8820c66b="eduard33"][quote:3f8820c66b="willem1940"]Heb je wel al SP2 op XP?[/quote:3f8820c66b]
  SP2 heeft niets te maken met of een schijf de juiste grootte aangeeft. Ik ben persoonlijk een vel tegenstander van SP2 of alles wat daar na komt.(en draai ook nog gewoon SP1) Ik heb zoals je in mijn sig kunt zien 2x 500G schijven en nooit enig probleem met aanduiding van grootte. Maar goed, ik heb dan ook geen partities. Juist om dit soort problemen te voorkomen.[/quote:3f8820c66b]Van sommige computers, is mij verteld, kan de bios geen erg grote schijven (goed) aan en dat zou dan vaak door SP2 worden rechtgetrokken. Zelf heb ik geen ervaring met groot spul, werk nog steeds met schijfjes van 80GB en heb voorlopig aan 2 stuks ruim voldoende.
 • Volgens mij is dit 131 gb en dan zit die 300 ook daar ver boven. Dus dat is het dan niet lijkt me.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.