Vraag & Antwoord

OS Windows

C-partitie groter maken met partition magic lukt niet.

Anoniem
anoniem
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil mijn c partitie groter maken omdat ik nog maar 2G vrije ruimte heb.Ik heb er xp-home op staan.De totale schijf is 160G.
  De C-schijf is Fat 32,en D is NTFS.
  Ik heb partition magic 7.0 gedraaid en alles normaal doorlopen, maar na het opnieuw opstartenzijn de partities niet gewijzigd.
  Waar kan dit aan liggen??Ik heb al vaker partition magic gebruikt en dat werkte altijd goed.Ligt het misschien aan het verschil Fat 32 en NTFS??
 • Ik denk het wel. Wil je van de tweede partitie wat afsnoepen om dat bij de eerste te trekken dan zullen de bestandssystemen gelijk moeten zijn. PM zal niet bij een aanpassing van groottes direkt ook het bestandssysteem gaan converteren.

  Oplossing: haal een stuk af van D (zorg dat dit stuk aan het begin van D ligt, dus tegen C aan). Geef dit stuk een schijfletter (maak er dus een aparte partitie van) en converteer het naar FAT. Wis dan die FAT partitie en voeg de 'unallocated space' toe aan C. Je hebt dan een gelijke indeling en ik denk dat je het zo voor elkaar moet kunnen krijgen.
 • Bedankt voor je reactie.

  Je kan toch niet aangeven welk stuk van D je wilt afhalen?
  Dit is toch ook niet van belang volgens mij?

  Mvrgr J.
 • Gebruik eens Gparted, kun je gewoon mee doen wat je wilt, de ene partitie met een schuifbalk verkleinen en de andere vergroten.

  Let wel, als de tweede partitie een logisch station is dien je daarna ook de extendet partitie te verkleinen waar dat logisch station instaat.

  PM 7 is sowieso niet geschikt voor XP en kan problemen geven met de systeempartitie.

  De ISO dien je als IMAGE te branden op een CD en in de bios de bootsequense te veranderen zodat de cdrom als eerste staat en met die CD opstarten.

  http://surfnet.dl.sourceforge.net/sourceforge/gparted/gparted-livecd-0.2.5-5.iso
 • Er staat mij iets van bij dat FAT32 bestandsvorm geen grotere partities dan krappe 32GB toestaat en niet meer dan 5 stuks totaal. Ik had vroeger zoiets en moest toen zelfs zorgen dat 1 van de partities iets beneden 30 bleef.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/FAT32
  ======

  Bij parties in omvang wijzigen, altijd Eerst zorgen dat er (evt door verkleining van een aanliggende partitie) Vrije Ruimte voorradig is/komt bij de JUISTE KANT (voor/achter) van de te vergroten partitie.
 • Voor enige snelle geïnteresseerden staat hier korte tijd wat info geüpload over partitie-progjes waar ik ervaring mee opdeed; eigen documentjes toegevoegd. http://www.mailbigfile.com/27a24e7aa08e06011e3d904c933f5212/listFiles.php
 • FAT32 kun je in XP niet groter maken dan 32 gig. in schijfbeheer, 3e party progjes kunnen dat wel.
  In theorie tot 2 terabyte zelfs.
 • Het verdient ook aanbeveling eerst de partities te defragmenteren, alvorens daarmee te gaan rommelen. Dat heeft ook het voordeel dat eventuele fouten eruit komen.
  Dat kost wel meer tijd, defragmenteren kan, afhankelijk van de defragmentatie, vrij lang duren. Maar daar staat tegenover dat partities daarna veranderen wel sneller gaat.
  Lijkt me….

  perloc
 • [quote:afcf35bc56="johan1"]Je kan toch niet aangeven welk stuk van D je wilt afhalen?[/quote:afcf35bc56]
  euh.. neen?

  rechtsklikken op de betreffende partitie (boven), dan kiezen voor resize en je krijgt het onderste plaatje.

  Als je dan gaat slepen met het 'ding' links, kan je toch zelf bepalen of je de ruimte vooraan of (met het rechterding) achteraan afneemt? 8)

  [img:afcf35bc56]http://i26.tinypic.com/2nbg8s7.jpg[/img:afcf35bc56]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.