Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vage problemen HP Laptop in Vista

None
10 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe HP 6829S laptop met daarop Windows Vista Business.

  Na een eerste periode zonder problemen heb ik nu last van het volgende. Om onverklaarbare redenen loopt het systeem vast. Het scherm bevriest dan en het systeem kan alleen nog "hard"uitgezet worden. In de veilige modus is er geen probleem. Uiteindelijk heb ik een system restore van HP gedaan en ben dus helemaal teruggegaan naar de fabrieksinstellingen. Daarna alle data weer teruggezet. Toch blijven de problemen terugkomen. Wat nu nog te doen?
 • als je recovert en daarna weer een probleemgevende applicatie eropzet, verandert er in feite natuurlijk niets.
  kan je een regelmaat ontdekken in welke applicatie dat vastlopen gebeurt? zoals je het nu schetst is het vaagjes….
  kortom: graag wat preciezer!
 • als je recovert en daarna weer een probleemgevende applicatie eropzet, verandert er in feite natuurlijk niets.
  kan je een regelmaat ontdekken in welke applicatie dat vastlopen gebeurt? zoals je het nu schetst is het vaagjes….
  kortom: graag wat preciezer!
 • sorry maar het forum is weer onberekenbaar en traag vandaag…. :(
 • Ik kan zo niet zeggenwelke toepassing het probleem veroorzaakt. Wat er op staat zijn toepassingen die ik ook op andere pc,s (XP en Vista) heb staan. Ik ga wel eens wat proberen. Misschien een andere virus scanner. (Ik gebruik nu AVG)
 • [quote:7b0a5066df="derkdejong"]als je recovert en daarna weer een probleemgevende applicatie eropzet, verandert er in feite natuurlijk niets. [/quote:7b0a5066df] Het is bovendien niet gebruikelijk dat een vastlopende applicatie, het hele systeem laat vastlopen. Dat is 1 van de dingen die in Vista zijn verbetert ten opzichte van XP.
  [quote:7b0a5066df="gerben3"]Ik heb een nieuwe HP 6829S laptop met daarop Windows Vista Business. [/quote:7b0a5066df] Is dat het exacte nummer? Ik kan 'm namelijk niet vinden via het zoekveld van HP Support http://welcome.hp.com/country/nl/nl/support.html
  [quote:7b0a5066df="gerben3"] Wat er op staat zijn toepassingen die ik ook op andere pc,s (XP en Vista) heb staan. [/quote:7b0a5066df] Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang de applicaties maar wel compatibel zijn met Windows Vista.
 • Als hij vastloopt dan loopt heel Vista vast. (Ook geen taakbeheer meer mogelijk om een app af te sluiten.

  Het is een HP Compaq 6820S (Sorry tik foutje)

  Voor zover ik nu weet zijn alle gebruikte applicaties compatible. (Heb ook geen melding gekregen tijdens installatie.

  De betrouwbaarheidscontrole geeft alleen aan dat de computer omgewenst is afgesloten maar ik kan daar geen oorzaak van het vastlopen vinden.
 • Zijn er veranderingen aangebracht in de bios? zoals de setting voor het grafische deel van de laptop, ook al in de logboeken gekeken of er iets over te vinden is? alhoewel dat denkelijk niet het geval is.

  Bij gewone PC's krijg je freezes als de gpu of de vram te warm wordt.
 • Er zijn geen wijzigingen aangebracht. Aan het grafische gedeelte is niets gewijzigd. De pc staat gewoon op de door Vista zelf bepaalde resolutie.

  Op dit moment is hij via WIndows Update een bestand van 209 MB aan het downloaden. (2007 Microsoft Office Suite SP1) . Eens kijken of dat dit invloed heeft hierop.
 • Wellicht een defect geheugen module?

  Check het geheugen eens met memtest86.

  Zie: http://www.memtest86.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.