Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP naast U3 op usb stick zetten?

sdk
11 antwoorden
 • Weet iemand hoe ik zonder format een windows xp portable werkende krijg op mijn 4 GB usb stick? Heb een aantal keer iets gedownload maar elke keer is het een iso file met bar weinig informatie erbij.
  De laatste had het over formatteren maar ik wilde eigenlijk mijn U3 bewaren dus dat is dan niks.

  Ik heb een windows nodig die NIKS naar mijn hd's kopierd, ook geen herstelpunt/tijdelijke files….

  De laatste had deze instructies:

  [quote:9c1255922e]How to install

  1. Copy "LiveXP.bat" & "INSTALLDIR" to a folder that is easy ( ex. C:\XP\ )
  2. Run "LiveXP.bat"
  3. Set source & destination directory
  ( ex. Source: C:\XP\INSTALLDIR\, Destination: C:\XP\1\ )
  [/quote:9c1255922e]
  Dus het lijkt erop dat dit meer iets is om het naar je HD te kopieren.
 • Minstens zal in je Bios als eerste in de volgorde moeten staan gezet: "boot from USB".

  Ik heb geen ervaring met zo'n variant-schakeling, maar zou eerst er terdege over nadenken of ik zoiets wel echt wil want

  - USB werkt langzamer dan een schijf
  - geheugenstift slijt hard bij zulk intensief gebruik.
 • [quote:3dff9eaf29="willem1940"]Minstens zal in je Bios als eerste in de volgorde moeten staan gezet: "boot from USB".

  Ik heb geen ervaring met zo'n variant-schakeling, maar zou eerst er terdege over nadenken of ik zoiets wel echt wil want

  - USB werkt langzamer dan een schijf
  - geheugenstift slijt hard bij zulk intensief gebruik.[/quote:3dff9eaf29]

  Het is alleen tijdelijk. Ik wil de performance van mijn hd's meten via een .exe terwijl raid is uitgeschakeld (dus dan kan ik niet bij mijn normale XP/Vista).
  Bootsequence staat al op 1: removable maar simpelweg kopieren van een portable iso naar usb stick werkt helaas niet. Dan herkent hij het opstart gedoe niet.

  Kan ik anders U3 er af kopieren plakken en dan later weer terug zetten als ik klaar ermee ben? Ik vond namelijk zoeits: http://www.nu2.nu/pebuilder/
 • Nee, een ISO werkt in Windows niet (wel in veel Linuxen); gebruik een prog zoals DAEMON Tools om een (extra) nep-CD in je verkenner te fokken met daarin die ISO zodat je gewoon bestanden ziet en copiëer dan die bestanden naar de stick.
  Pas op: zet in je map-opties van Verkenner, 3 of 4 regels denk ik, het "kinderslot" er af: GEEN bestanden verbergen maar ALLES tonen, JA ook de geheime bestanden en JA ook de systeembestanden en JA, hoe speciaal ook en NEE niets verbergen; want wat je niet ziet dat krijg je ook niet en dan mis je bestanden op die stick zonder dat je het weet.
 • Hmm ja ik had hem wel gemount alleen hij wordt dan niet bootable zegmaar:).
 • Ik denk dat je moet zoeken onder "Live CD" of als dat bestaat "Live Disk".

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Live_CD

  Ik las ooit ergens op een Nederlandse site een "recept" voor het zelf maken van een Windows XP Live CD maar ik vind het niet terug.

  Misschien werkt een Knoppix live CD wel voor jouw proef, want het gaat toch om de hardware?:

  http://www.metaseek.nl/cgi-bin/meta/do/nph-zoek.cgi?qry=download+knoppix&where=nl
 • [quote:717dfa8144="willem1940"]Ik las ooit ergens op een Nederlandse site een "recept" voor het zelf maken van een Windows XP Live CD maar ik vind het niet terug. [/quote:717dfa8144] Een Windows XP Live CD wordt onderaan je wikipedia link toch ook genoemd. Namelijk BartPE. Daarover staat op schoonepc een handleiding http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html
 • Bart PE had ik op cdrom gebrand (kant en klaar van usenet gehaald) maar helaas staan daar mijn drives niet in het lijstje dus dan kan ik ze niet testen. Ik herriner me dat vroeger via knoppix hij door mijn raid config heen keek en 2 schijven zag. Echter de nieuwste versie laad automatische en raid driver en de oude cd start niet.
 • [quote:5bd645fe08="sdk"]Bart PE had ik op cdrom gebrand (kant en klaar van usenet gehaald) maar helaas staan daar mijn drives niet in het lijstje dus dan kan ik ze niet testen. [/quote:5bd645fe08] Het is ook niet de bedoeling dat je BartPE van usenet afhaalt. Maar dat je 'm zelf maakt zoals staat beschreven op schoonepc. Op die site staat ook hoe je plugins en drivers kan toevoegen aan BartPE.

  Eventueel zou je ook zoals willem1940 al zei, het met een Knoppix LiveCD kunnen proberen. De snelheid van je harde schijven test je dan via het Linux commando hdparm.
 • Knoppix had ik idd ook gebrand (vandaag gedownload) maar die heeft tegenwoordig ook raid drivers merkte ik want ik kon op al mijn paritites.

  Ook lijkt hij een mapje aan te maken op de harde schijf (etc/nogwat) tijdens het initialiseren staat er zoeits.

  Dus met standaard bios setup kan ik niet de schijven individueel meten en als ik raid zou uitzetten en hij maakt inderdaad een mapje aan dan kan ik alles gaan lopen formatteren daarna:(.

  Had nog een oude knoppix van 1 a 2 jaar terug liggen die GEEN raid drivers had destijds (mn p4 heeft ook raid) echter die start niet goed op op deze pc.

  Ben er nog niet helemaal uit dus.

  Zou h2benchw misschien uit te voeren zijn vanaf de windows 98 boot floppy? (Het is een exe maar hij is volledig tekst based zegmaar)?
 • Gesteld dat de Knoppix Live CD een stukje schijf tijdelijk zou gebruiken dan wist-ie dat volgens mij wel uit in de afsluit/uitschakel-procedure want ik heb nog nooit een "vreemd" restant aangetroffen op mijn schijven na het gespeel met Knoppix.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.