Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met een herstelinstallatie (Windows XP)

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Gisteravond was ik met wat vrienden een game aan het spelen, toen deze plotseling crashte, met DirectX9 fouten tot gevolg. Ik zocht naar een oplossing, maar de enige mogelijkheid bleek herinstallatie van DirectX.

  Dus ik de web-setup downloaden, maar het enige wat deze deed was op updates controleren. Dus heb ik het programma: 'Happy DirectX Uninstall', gedownloaded. Maar zodra ik het wilde starten, viel mijn computer uit en startte zichzelf opnieuw op. Ik heb meteen d.m.v. de bios en op gevoel de temperatuur bekeken, maar deze was normaal. Computer weer aangezet, komt niet verder dan de het bootscherm, want daar valt hij weer uit.

  De enige oplossing leek mij een herstellinstallatie m.b.v. de XP SP2 cd (legaal en retail). Ik kom in het blauwe installatiescherm, waar hij ook alle bestanden kan kopieëren, maar als de computer dan opnieuw opstart om met de Setup verder te gaan, en hij aangeeft: Bezig met het installeren van apparaten…, blijft deze hangen. De HDD-indicator (LEDje) geeft aan dat de hardeschijf druk bezig is met schrijven, maar ook al laat ik hem een uur aanstaan (twee keer zo lang als de verwachte tijd) blijft hij op dezelfde voortgang.

  De specs van mijn systeem staan in mijn signature.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met mijn probleem, een format is niet mogelijk omdat ik er net weggeschreven, belangrijke bestanden op heb staan. En ik heb ook geen andere computer met een SATA poort tot mijn beschikking… =_=

  Bij voorbaat dank,
 • Je kunt directx wel verwijderen, maar niet opnieuw installeren. Die uninstallers moet je dus ook niet gebruiken. Ik vrees dat er weinig anders op zit, dan je schijf te formatteren, en windows geheel opnieuw te installeren.
 • Bedankt voor je antwoord, maar naar meerdere pogingen is het uiteindelijk tóch nog gelukt :D.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.