Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Licentiecode Windows XP

Leo S
6 antwoorden
  • Vraagje, heb een Dell machine. HDD defect waarvoor ik een nieuwe aangeschaft heb. Op de pc staat de licentiecode, en ik heb een recource cd. Maar het werkt niet als ik die code invoer, krijg een foutmelding. Omdat ik voor een bedrijf heb gewerkt met meerdere Dell machines ben ik bang de verkeerde recource cd te gebruiken. Weet iemand hoe ik dit probleem kan verhelpen?
  • Mischien kan je een OEM XP cd ergens lenen of downloaden. Vervolgens installeren en de licentiecode gebruiken die op het stickertje op de PC staat.
  • Wat nog wel eens vergeten wordt dat je een Windows XP CD eigenlijk niet mag uitlenen. Want de Windows XP CD en je productsleutel zijn samen je licentie. Verder worden bij veel PC's alleen recovery CD meegeleverd, die alleen op de aangekochte PC zelf zijn te gebruiken.
    [quote:48c79daddb="Henk Bakker"]Op de pc staat de licentiecode, en ik heb een recource cd. Maar het werkt niet als ik die code invoer, krijg een foutmelding[/quote:48c79daddb] Dan zou je daar over kunnen informeren bij Dell Support of Microsoft.
  • [quote:9d1977d81f="jolo"]Wat nog wel eens vergeten wordt dat je een Windows XP CD eigenlijk niet mag uitlenen. Want de Windows XP CD en je productsleutel zijn samen je licentie. [/quote:9d1977d81f]

    Mag mischien niet maar kan natuurlijk wel. Bovendien zijn deze regels erg onduidelijk. En je gaat niet twee keer voor hetzelfde betalen.
  • Je kunt je inderdaad afvragen waarvoor je betaald bij Microsoft. Ik heb de machine gekocht met een licentie. Als dan de harde schijf kapot gaat heb je nog steeds de machine mét de licentie. Dan moet het toch geen probleem zijn om er een nieuwe harde schijf in te zetten om hem weer normaal kunnen gebruiken? Mijn vraag luid dan ook deze keer: Is de Recource CD die je bij de machine krijgt ook daadwerkelijk gekoppeld met de code die op de pc staat? M.a.w. de licentiecode die op de pc staat, staat die ook op de cd? Neelie Kroes is al genoeg bezig aan te tonen dat het beleid van Microsoft niet correct is.
  • [quote:d62a0f9a71="Henk Bakker"]Mijn vraag luid dan ook deze keer: Is de Recource CD die je bij de machine krijgt ook daadwerkelijk gekoppeld met de code die op de pc staat?[/quote:d62a0f9a71] Check daarvoor deze vraag: Will my Dell Resource CD work for a different Dell computer? Dus heb je de juiste Resource CD nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.